r
Nosalty Logó

Zöldbabos-csicseriborsó saláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Zöldbabos-csicseriborsó saláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1051 kcal
  • 15% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3153 kcal
  • 15% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 312 kcal
  • 15% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.3 g

Zsír

  • Összesen
    51.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2078 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    510 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    762 mg
  • Nátrium
    562 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    799 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    525 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    16525 micro
  • Lut-zea
    980 micro
Összesen 1051 kcal
  • 15% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.8 g

Zsír

  • Összesen
    155.7 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6233.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    1531 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    627 mg
  • Foszfor
    2285 mg
  • Nátrium
    1687 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    330.5 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    232 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2398 micro
  • Kolin:
    568 mg
  • Retinol - A vitamin:
    363 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    1576 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    49574 micro
  • Lut-zea
    2941 micro
Összesen 3153 kcal
  • 15% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    616.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4903 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 312 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabot vágjuk fel nagyobb darabokra, majd enyhén sós vízben főzzük kb. 10 percig, hogy roppanós maradjon. Ezután szűrjük le, és hideg vízzel öblítsük le, hogy minél előbb kihűljön.
  2. A konzerv csicseriborsó levét öntsük le, majd öblítsük, és csepegtessük le.
  3. Tegyük egy tálba az olajban eltett aszalt paradicsomot (az olajból is kerüljön bele 1-2 kanállal) majd nyomjuk hozzá a fokhagymagerezdet, kanalazzuk hozzá a málnaecetet, ízlés szerint édesítsük, sózzuk, borsozzuk, tegyünk hozzá néhány friss bazsalikomlevelet, és öntsük hozzá az olívaolajat. Ezután botmixerrel pépesítsük. (ha szükséges, még ízesítsünk utána)
  4. A sajtot vágjuk fel kisebb kockákra. Egy tálba tegyük bele a roppanósra főzött zöldbabot, a lecsepegtetett csicseriborsót, a felkockázott sajtot, majd öntsük rá a paradicsomos öntetet. Ezután óvatosan keverjük össze, majd tálalás előtt egy kicsit hagyjuk állni, hogy az ízek jól összeérjenek.
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 163
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek