Egyszerű krumpligombócleves
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 6% Zsír
A krumligombóchoz
-
42g burgonya24 kcal
-
38g finomliszt140 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
59 kcal
-
1g só0 kcal
A leveshez
-
35 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
7 kcal
-
17g tv-paprika3 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
30g fehérrépa19 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
326
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 6% Zsír
A krumligombóchoz
-
250g burgonya144 kcal
-
230g finomliszt837 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
6g só0 kcal
A leveshez
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
39 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
240g sárgarépa88 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1948
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 6% Zsír
A krumligombóchoz
-
18.2g burgonya10 kcal
-
16.7g finomliszt61 kcal
-
4g tojás5 kcal
-
2.9g napraforgó olaj26 kcal
-
0.4g só0 kcal
A leveshez
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
3.5g sűrített paradicsom3 kcal
-
7.3g tv-paprika1 kcal
-
7.3g paradicsom1 kcal
-
6.5g vöröshagyma2 kcal
-
17.4g sárgarépa6 kcal
-
13.1g fehérrépa8 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.3g fűszerpaprika1 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
140
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 669.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 436 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 134.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 342 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 1264 micro
-
β-karotin 3300 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 2730 micro
-
Lut-zea 336 micro
Összesen
326
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 43.1 g
Zsír
-
Összesen 73.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4015.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 289 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 226 mg
-
Foszfor 763 mg
-
Nátrium 2616 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 285.9 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 808.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2053 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 35 mg
-
C vitamin: 174 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 94 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 300 micro
-
Kolin: 246 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 7583 micro
-
β-karotin 19798 micro
-
β-crypt 258 micro
-
Likopin 16382 micro
-
Lut-zea 2013 micro
Összesen
1948
kcal
- 3% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 291.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 190 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 58.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 551 micro
-
β-karotin 1439 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 1191 micro
-
Lut-zea 146 micro
Összesen
140
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A krumligombóchoz
-
230 g finomliszt
-
1 db tojás
-
5 ek napraforgó olaj
-
1 teáskanál só
A leveshez
-
3 ek napraforgó olaj
-
3 gerezd fokhagyma
-
3 ek sűrített paradicsom
-
1 db tv-paprika
-
1 db paradicsom
-
1 db vöröshagyma
-
3 db sárgarépa
-
2 db fehérrépa
-
bors ízlés szerint
-
1 ek fűszerpaprika
-
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A krumligombóchoz
- A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, amíg ruganyos masszát nem kapunk. Ha túl száraz lenne, adjunk hozzá vizet, ha túl ragacsos, egy kevés lisztet. A krumplis masszát felhasználásig letakarjuk és félretesszük. A burgonya főzőlevét ne öntsük ki, szükség lesz rá!
A leveshez
- Az aprított fokhagymát 1-2 perc alatt megpároljuk az olajon. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és hagyjuk alaposan lepirulni. Utána hozzáadjuk az apró kockákra vágott TV-paprikát és paradicsomot. Fedő alatt hagyjuk 5-7 perc alatt szétfőni a zöldségeket.
- A paprikás alapra szórjuk a fűszerpaprikát és fűszerköményt, elkeverjük, majd felöntjük a burgonya főzőlevével. Ha ez nem lenne elég, a levest további vízzel húzzuk fel. A fazékba tesszük a meghámozott, egész hagymát illetve a karikákra vágott sárgarépát és fehérrépát.
- A levest ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, hagyjuk felforrni, majd alacsony lángon, fedő alatt addig főzzük, míg a zöldségek majdnem teljesen megpuhultak.
- Olajos kézzel apró gombócokat formálunk a burgonyás masszánkból, amiket közvetlenül a levesbe dobunk. Hagyjuk őket teljesen készre főni: ha feljöttek a leves felszínére, adjunk nekik további 1-2 percet.
- Miután minden gombóc megfőtt, elzárjuk a lángot a leves alatt. Tányérokba merjük, tetszőlegesen petrezselyemmel és tejföllel tálaljuk.
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 32
- 7 napos nézettség: 566
- Össznézettség: 4298
- Feltöltés dátuma: 2024. szeptember 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lakos Benedek
354 recept
Egy magyar klasszikust merhetünk ma a tányérba: az egyszerű, de nagyszerű krumpligombóc-levest. Paprikától piros, zöldségektől ízes, a puha gombócok pedig tartalmat adnak neki. Kellhet ennél több?