r
Nosalty Logó

Zabpizza Janner konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Janner
Zabpizza Janner konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1200 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2400 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 230 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3045.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    1156 mg
  • Nátrium
    998 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    489 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    682 micro
Összesen 1200 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.6 g

Zsír

  • Összesen
    81.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6091.4 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    904 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    669 mg
  • Foszfor
    2312 mg
  • Nátrium
    1996 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    312.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    443.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    977 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    1364 micro
Összesen 2400 kcal
  • 12% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2760 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zabot kicsit sózzuk, borsozzuk, kevés oregánóval és bazsalikommal megszórjuk, majd annyi vizet teszünk rá, hogy lágy tészta állaga legyen.
  2. Olajat hevítünk egy közepes serpenyőben, és a jól elkevert tésztát belerakjuk. Egy pizzához annyi tésztát adjunk, hogy az ízlésünknek megfelelő vastagságúra tudjuk a tésztát szétteríteni a serpenyőben.
  3. Közepes lángon sütjük a pizzalapot a serpenyőben, amíg az alja megsül. Arra figyeljünk, hogy annyira mindenképpen süljön meg a lap, hogy legyen egy tartása, és ki lehessen könnyen szedni a serpenyőből.
  4. A sűrített paradicsomot kicsi vízzel felhígítjuk, sózzuk, borsozzuk és oregánóval, bazsalikommal fűszerezzük. Az így elkészült szószt kis lángon, folyamatos kavargatás mellett felfőzzük, majd hagyjuk kicsit kihűlni.
  5. A pizzalapot beletesszük egy tepsibe, és a lapra rákenjük az elkészült szószt, és rárakjuk a feltéteket, ízlésünk szerint: sonka, gomba, kolbász, kukorica, olívabogyó, pepperoni, mozzarella, stb. Az így elkészült pizzát sütőbe tesszük, és 10-15 percig (a sajt kellő megsüléséig) sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1193
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 06.

Ajánló

Tipp: evőkanállal szoktam szétteríteni a tésztát, ha egy kicsit ragadósabb, akkor segít az elsimításban, ha a kanalat egy kis vízbe belemártogatjuk a szétlapítás közben.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zabpizza Janner konyhájából
Janner 4 recept

Egy kedves barátom készített ilyen pizzát egyszer, nagyon megtetszett, azóta több alkalommal is csináltam már.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!