Nosalty Logó

Paleo karfiol pizza

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ezen a képen: Paleo karfiol pizza
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Pizza tészta

Tetejére

Összesen 597 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Pizza tészta

Tetejére

Összesen 1791 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Pizza tészta

Tetejére

Összesen 141 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    347 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2714.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    740 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    602 mg
  • Nátrium
    1274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    428 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 597 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.4 g

Zsír

  • Összesen
    129.9 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1041 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8144 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    2220 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    1807 mg
  • Nátrium
    3822 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    603.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1299 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    235 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    705 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1283 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    975 micro
Összesen 1791 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    636.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 141 Kcal

Hozzávalók

Pizza tészta

Tetejére

Elkészítés

Pizza tészta

  1. A karfiolt daráljuk le, vagy vágjuk össze morzsásra.
  2. Kicsit pirítsuk meg egy kis zsíron, pároljuk, majd amikor megpuhult, hűtsük le.
  3. Majd keverjük össze a sajttal, tojásokkal és a fűszerekkel.
  4. Egy kizsírozott vagy sütőpapíros tepsibe egyengetjük, majd süssük elő 170 fokon, légkeverésesen kb 15 perc alatt.

Tetejére

  1. Amíg sül, összekeverjük a tojásokat a sajttal, megfűszerezhetjük, rakhatunk fokhagymát bele, majd ha kicsit megpirult a tészta, ezt ráegyengetjük. Majd sonkát, gombát teszünk rá, és vissza a sütőbe pirulásig!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sűtés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 14018
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Még sosem próbáltam karfiollal a lisztet helyettesíteni, de sikerült! Isteni lett :D

Hozzászólások

vicuskám

Nagyon finom, két pizzapartin is megmentett! Másodszor maradék édeskrumpli-püréb?l csináltam karfiol helyett, úgy talán még finomabb (semlegesebb íz?) volt.

Hozzávalók

Pizza tészta

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!