r
Nosalty Logó

Görögös pizzafeltét

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Görögös pizzafeltét
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 509 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1016 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2171.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    450 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    317 mg
  • Nátrium
    1359 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 509 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4342.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    900 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    633 mg
  • Nátrium
    2718 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    340.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    469 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 1016 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    648.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    384 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A joghurtba nyomjuk fokhagymanyomóval a fokhagymát, az oregánót és majorannát, illetve az olívaolajat.
  2. Pár percig pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek, majd pizzalapra kenjük.
  3. A sonkát nagyobb darabokra vágjuk, majd egyenletesen a pizzára helyezzük. (Ha szeretnénk, helyettesíthetjük gyrosszal.)
  4. A paradicsomot és a feta sajtot(mely multikban kapható sós lében pácolt sajttal helyettesíthető) felkockázzuk, és a pizzára szórjuk.
  5. A lilahagymát "szétszedjük", és azt is a pizzára helyezzük. (Meg is párolhatjuk.)
  6. A citromlét egyenletesen a pizzára csepegtetjük.
  7. Végül ráreszeljük a trappista sajtot. (Érdemes keveset, hogy ne nyomja el a feta ízét.)
  8. A pizzatészta sütési ideje szerint süssük meg. (A feltét 20 perc alatt kb. 150°C-on sül finomra.) A feltét ~20-30 cm átmérőjű pizzára elegendő!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5025
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy délután megkívántam a feta sajt jellegzetes ízét, és kéznél volt egy adag pizzatészta: így született meg ez a fenomenális és egyszerű pizzafeltét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...