r
Nosalty Logó

Pizza édes-fűszeres szósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomeszka
Pizza édes-fűszeres szósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Pizzaszósz

Pizzatészta

A pizza sütése

Összesen 825 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Pizzaszósz

Pizzatészta

A pizza sütése

Összesen 3305 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Pizzaszósz

Pizzatészta

A pizza sütése

Összesen 180 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2555.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    1561 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    5938 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 825 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.7 g

Zsír

  • Összesen
    134.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10222.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    1729 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1753 mg
  • Nátrium
    6243 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    348.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    858.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    637 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    526 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    1312 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    23754 micro
  • Lut-zea
    939 micro
Összesen 3305 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1302 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 180 Kcal

Hozzávalók

Pizzaszósz

Pizzatészta

A pizza sütése

Elkészítés

Pizzaszósz

  1. Az alapanyagokat összekeverjük egy kis tálkában, és a fokhagymát belereszeljük. Félretesszük állni, ameddig a többivel előkészülünk.
  2. Ez a mennyiség 2 db 28 cm átmérőjű pizzára elegendő. Ha kimaradna belőle a végén, akkor sincs gond, mert a hűtőben 2 hétig is eláll. Ilyenkor jól zárható edénybe tegyük, mert erős illata van.

Pizzatészta

  1. A tésztát kenyérsütő gépben kevertetjük és kelesztjük. A kenyérsütő gép előnye, hogy több vizet el tud dolgozni kevesebb liszttel is. Így nem kell szenvedni a ragacsos, lágy tészta gyúrásával. :)
  2. A kenyérsütő keverőtáljába először a vizet tesszük bele, majd az élesztőt belemorzsoljuk és elkeverjük. Beletesszük a lisztet, a sót és az olívaolajat.
  3. A liszt márkájától függően változhat a tészta állaga. Ha túl lágynak találjuk (felragad a falra és nem áll össze), akkor tegyünk bele 1-2 evőkanál lisztet, és kevertessük tovább. Ha túl kemény, akkor pedig tegyünk bele 1-2 evőkanál vizet. A lényeg, hogy egy kalácsszerű, lágy, de nem ragadós tésztát kell kapnunk.

A pizza sütése

  1. Ameddig készül a tészta, addig a hagymákat meghámozzuk és megfelezzük, majd hajszálvékony (1-2 mm) csíkokra vágjuk. Azért ilyen vékonyakra, mert a forró sütőben karamellizálódni fognak a szélei, finomabb lesz. A paprikát szintén megmossuk, és 4 felé vágjuk hosszában, majd vastagabb (4-5 mm) csíkokra szeljük. A felvágottat és a bacont csíkozzuk fel.
  2. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra. Elektromos sütőben, ha van sütési mód választó gomb, akkor tegyük a pizzára. Ha nincs, akkor az alul-felül sütés és/vagy hőlégkeverést választhatjuk nyugodtan.
  3. Remélhetően eddigre a tésztánk a kelesztés után már legalább a duplájára nőtt, kivesszük, és egy lisztezett nyújtódeszkára rakjuk. Két részre osztjuk, majd kinyújtjuk az elsőt, és a 28 cm átmérőjű formába rakjuk. Villával az egész felületét végigszurkáljuk.
  4. Rákenjük a pizzaszósz felét egy kanállal jó alaposan, a széleit se hagyjuk ki a pizzának. Először rátesszük a hagyma felét, a hagyma rétegeit jól elválasztjuk egymástól, és szellősen szétszórjuk. Mehet a felvágott fele, aztán a paprika fele és a bacon fele. A tetejére kerül a mozzarella sajt fele, ami legalább 40% zsírtartalmú és lágy.
  5. Betesszük sülni, és addig marad, ameddig a sajt meg nem barnul a tetején. Ugyanígy járunk el a másik felével is a maradék alapanyagnak.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 95 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 928
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 22.

Ajánló

A pizzaszósz eléggé fűszeres-édes-pikáns lesz ahhoz, hogy bármilyen feltéttel megállja a helyét. Bátran mehet rá minden, amit csak szeretünk, de 3-4 féle feltétnél többet én nem teszek rá, mert akkor már nem lehet kiérezni az ízeket.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pizza édes-fűszeres szósszal
Tomeszka 6 recept

Az otthoni pizzasütés egyik nagy előnye, hogy a feltétek variálásával ezerféleképpen elkészíthetjük, és mindig más ízt kapunk. Ami nálunk mindig fix, az a vékony tészta és a pizzaszósz. A vékony tészta előnye, hogy hamarabb megsül, és jobban érezhető a feltétek és a szósz ízének összhatása.

Hozzászólások

Hozzávalók

Pizzaszósz

Pizzatészta

A pizza sütése

Címlapról ajánljuk

További cikkek