r
Nosalty Logó

Pizza édes-fűszeres szósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomeszka
Pizza édes-fűszeres szósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Pizzaszósz

Pizzatészta

A pizza sütése

Összesen 825 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Pizzaszósz

Pizzatészta

A pizza sütése

Összesen 3305 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Pizzaszósz

Pizzatészta

A pizza sütése

Összesen 180 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2555.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    1561 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    214.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    5938 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 825 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171.7 g

Zsír

  • Összesen
    134.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10222.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    1729 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1753 mg
  • Nátrium
    6243 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    348.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    858.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    637 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    170 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    526 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    1312 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    23754 micro
  • Lut-zea
    939 micro
Összesen 3305 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    342 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1302 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Pizzaszósz

Pizzatészta

A pizza sütése

Elkészítés

Pizzaszósz

  1. Az alapanyagokat összekeverjük egy kis tálkában, és a fokhagymát belereszeljük. Félretesszük állni, ameddig a többivel előkészülünk.
  2. Ez a mennyiség 2 db 28 cm átmérőjű pizzára elegendő. Ha kimaradna belőle a végén, akkor sincs gond, mert a hűtőben 2 hétig is eláll. Ilyenkor jól zárható edénybe tegyük, mert erős illata van.

Pizzatészta

  1. A tésztát kenyérsütő gépben kevertetjük és kelesztjük. A kenyérsütő gép előnye, hogy több vizet el tud dolgozni kevesebb liszttel is. Így nem kell szenvedni a ragacsos, lágy tészta gyúrásával. :)
  2. A kenyérsütő keverőtáljába először a vizet tesszük bele, majd az élesztőt belemorzsoljuk és elkeverjük. Beletesszük a lisztet, a sót és az olívaolajat.
  3. A liszt márkájától függően változhat a tészta állaga. Ha túl lágynak találjuk (felragad a falra és nem áll össze), akkor tegyünk bele 1-2 evőkanál lisztet, és kevertessük tovább. Ha túl kemény, akkor pedig tegyünk bele 1-2 evőkanál vizet. A lényeg, hogy egy kalácsszerű, lágy, de nem ragadós tésztát kell kapnunk.

A pizza sütése

  1. Ameddig készül a tészta, addig a hagymákat meghámozzuk és megfelezzük, majd hajszálvékony (1-2 mm) csíkokra vágjuk. Azért ilyen vékonyakra, mert a forró sütőben karamellizálódni fognak a szélei, finomabb lesz. A paprikát szintén megmossuk, és 4 felé vágjuk hosszában, majd vastagabb (4-5 mm) csíkokra szeljük. A felvágottat és a bacont csíkozzuk fel.
  2. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra. Elektromos sütőben, ha van sütési mód választó gomb, akkor tegyük a pizzára. Ha nincs, akkor az alul-felül sütés és/vagy hőlégkeverést választhatjuk nyugodtan.
  3. Remélhetően eddigre a tésztánk a kelesztés után már legalább a duplájára nőtt, kivesszük, és egy lisztezett nyújtódeszkára rakjuk. Két részre osztjuk, majd kinyújtjuk az elsőt, és a 28 cm átmérőjű formába rakjuk. Villával az egész felületét végigszurkáljuk.
  4. Rákenjük a pizzaszósz felét egy kanállal jó alaposan, a széleit se hagyjuk ki a pizzának. Először rátesszük a hagyma felét, a hagyma rétegeit jól elválasztjuk egymástól, és szellősen szétszórjuk. Mehet a felvágott fele, aztán a paprika fele és a bacon fele. A tetejére kerül a mozzarella sajt fele, ami legalább 40% zsírtartalmú és lágy.
  5. Betesszük sülni, és addig marad, ameddig a sajt meg nem barnul a tetején. Ugyanígy járunk el a másik felével is a maradék alapanyagnak.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 95 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1038
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 22.

Ajánló

A pizzaszósz eléggé fűszeres-édes-pikáns lesz ahhoz, hogy bármilyen feltéttel megállja a helyét. Bátran mehet rá minden, amit csak szeretünk, de 3-4 féle feltétnél többet én nem teszek rá, mert akkor már nem lehet kiérezni az ízeket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pizza édes-fűszeres szósszal
Tomeszka 6 recept

Az otthoni pizzasütés egyik nagy előnye, hogy a feltétek variálásával ezerféleképpen elkészíthetjük, és mindig más ízt kapunk. Ami nálunk mindig fix, az a vékony tészta és a pizzaszósz. A vékony tészta előnye, hogy hamarabb megsül, és jobban érezhető a feltétek és a szósz ízének összhatása.

Hozzávalók

Pizzaszósz

Pizzatészta

A pizza sütése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.