r
Nosalty Logó

Zabos-diós sült alma vaníliasodóval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Zabos-diós sült alma vaníliasodóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A sült almához

A sodóhoz

Összesen 554 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A sült almához

A sodóhoz

Összesen 2220 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A sült almához

A sodóhoz

Összesen 121 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 554 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    103.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    759 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2123.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    816 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    730 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    840.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    598 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    574 mg
  • Retinol - A vitamin:
    558 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    122 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1013 micro
Összesen 2220 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

A sült almához

A sodóhoz

Elkészítés

A sült almához

  1. A római tálat használat előtt egy órával vízbe áztatjuk. Az almákat megmossuk, kalapjukat levágjuk, majd belsejüket egy karalábévájóval kivesszük (a fala ne maradjon túl vékony).
  2. A diót, zabot, cukrot, vaníliát, citromhéjat és fahéjat aprítógépben durvára dolgozzuk (maradhat enyhén darabos). Az almák aljára egy-egy kis kocka vajat teszünk, majd belekanalazunk annyi tölteléket, hogy beteljen a gyümölcs. A tetejére is teszünk ugyanannyi vajat, majd lezárjuk a kalappal.
  3. Az almákat a római tálba tesszük és melléjük öntünk egy kevéske almás cidert. Lefedve hideg sütőbe tesszük, amit 180 fokra kapcsolunk. 40 percig fedő alatt pároljuk, majd 15 percig fedő nélkül, grillfokozaton pirítjuk az almákat. (Az almák méretétől függően az idő változhat, ellenőrizzük őket, nehogy szétsüljenek). A maradék diós keveréket és vajat összemorzsolhatjuk, kisüthetjük egy sütőpapíros tepsin, a morzsát pedig felhasználhatjuk a tálalásnál. Még melegen, sodóval tálaljuk.

A sodóhoz

  1. A sárgájákat, cukrot, keményítőt összekeverjük egy tálban. A vanília magjait kikaparjuk, majd a tejjel egy fazékba tesszük és felmelegítjük (ne legyen forró!). A meleg tejet fokozatosan és óvatosan a tojásos keverékhez öntjük, ezzel hőkiegyenlítést végzünk. Visszaöntjük a fazékba, ahol alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett sűrű sodót főzünk belőle. Ha kész, levesszük a tűzről és hozzáreszeljük egy fél citrom héját. Langyosan öntjük a sült almák köré.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1045
  • Feltöltés dátuma: 2024. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zabos-diós sült alma vaníliasodóval
Lakos Benedek 264 recept

Puha sült alma és ízes diós-zabos töltelék vár, ha elkészíted ezt a receptet. A desszert gyors és maceramentes, vaníliasodóval tálalva pedig egészen elegánssá válik.

Hozzávalók

A sült almához

A sodóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek