Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vadnyúl vörösboros mártásban

Vadnyúl vörösboros mártásban
Vadnyúl vörösboros mártásban
150 perc / előkészület: 30 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nyúlcomb a gerinccel együtt volt, azt eltávolítottam a combról, és a comb alsó részét is levágtam. Ezekből, leveszöldséggel és fűszerekkel főztem egy alaplevet, amit a pároláshoz használtam fel.

hozzávalók / 2 adag

A húshoz

A pácléhez

A sütéshez, pároláshoz

ajánlat

Burgonyagombóccal, párolt vöröskáposztával tálaltam.
A mártást ízesíthetjük evőkanálnyi créme fraîche-sel is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst leöblítjük, éles késsel megtisztítjuk a hártyáitól, majd egy jól záródó edénybe tesszük. Körészórjuk a pácléhez szükséges fűszereket és zöldségeket, majd felöntjük vörösborral. Hűtőbe tesszük, és kb. 1-2 napig pácoljuk, közben néha összerázogatjuk.
  2. A húst kiszedjük a pácléből, szárazra töröljük. A páclevet leszűrjük.

  3. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A húst megpirítjuk a forró olajon, majd kivesszük. A megmaradt olajban megpirítjuk a leszűrt zöldségeket és fűszereket. Felöntjük páclével, felfőzzük, majd a húst visszatesszük. Öntünk hozzá még annyi páclével elvegyített levest, hogy a húst kb.félig ellepje.

  4. Lassú tűzön főzzük, amíg a hús megpuhul, ez kb. 90-120 perc. Közben forgassuk meg a húst, és ha szükséges, öntsünk még hozzá folyadékot.

  5. A vajat keverjük el a liszttel. Mikor a hús megpuhult, vegyük ki a főzőléből, és tartsuk melegen. A főzőlevet passzírozzuk át, tegyük vissza a serpenyőbe, főzzük fel, ha szükséges, végül a vajas-liszttel sűrítjük.
  6. Sóval, borssal és vörösáfonya lekvárral ízesítjük.
 

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 240
elküldve: 4
receptkönyvben: 64
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: német
kalória: magas
diéta: tojásmentes
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vadnyúl ízes vörösboros mártásban

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2012-05-11 15:46

Nagyon jó recept! Eddig ez a legfinomabb, amit vadnyúlból ettem, ajánlom mindenkinek!

677
nyúlcomb 40 dkg
szegfűszeg 1 db
borókabogyó 4 db
bors 0.5 tk
babérlevél 1 db
csillagánizs 1 db
kakukkfű 1 szál
vöröshagyma 0.5 közepes db
sárgarépa 1 db
zeller 1 kis db
száraz vörösbor 0.5 l
napraforgó olaj 2 ek
zöldség alaplé 200 ml
lekvár/ dzsem 2 dkg
finomliszt 0.5 evőkanál
vaj 0.5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint