Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vaddisznóragu erdei gombával

Vaddisznóragu erdei gombával
Vaddisznóragu erdei gombával
135 perc / előkészület: 15 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kellemesen pikáns ragu, jól harmonizálnak az ízek. Szarvasból, őzből is rendkívül ízletes lenne :)))

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Krokettel, hasábburgonyával, gőzgombóccal tálaljuk.
Bor: Mátraaljai kékfrankos
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szárított gombát beáztatjuk vízbe.
  2. A felkockázott szalonnát elkezdjük pirítani.
  3. Az apróra kockázott hagymát rádobjuk, és tovább pirítjuk együtt.
  4. A húst is beletesszük, és kevergetve megpirítjuk.
  5. Felöntjük a borral.
  6. Sózzuk, ízlés szerint fűszerezzük a fűszerkeverékkel.
  7. Fedő alatt pároljuk a húst, ha kell, a folyadékot pótoljuk.
  8. Amikor a hús félpuha, hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, a paradicsompürét és a gombát.
  9. Amikor már minden megpuhult, a narancs levével elkeverjük a keményítőt, az áfonyalekvárt, a narancshéjat, és besűrítjük a ragut.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 064
elküldve: 12
receptkönyvben: 161
elkészítve: 13/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Pumperka

Mióta szakács: 2009.12.30.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vörösboros vaddisznóragu erdei gombával és sárgarépával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

M.Era
M.Era / M.Era Wed, 2013-05-29 21:34

Kedves Pumperka !
Nagyon jól hangzik, szerintem ki is próbálom mivel régi vadászcsaládból származom így a vadhús számomra nem különlegesség :D
Köszönöm ezt a receptet. Era

Sancho
Sancho Wed, 2012-10-17 15:33

Hja... Az idén nem lesz. Nem lőttünk, csak 2 vaddisznót, 4 nyulat, szarvas nem volt. Majd lesz, januárban, maradt 3 visszarakott selejtbika.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2010-07-26 10:21

Nagyon szép,és gusztusos!!Köszi a receptet!Az Alapanyaghoz a hozzávalókat amikor teszed fel a receptet, hogy írod oda?Bocs a hülye kérdésért, tudom nem ide való.Bocsi!!!Nekem az még nem sikerült.Minden esetre egy igazán szerintem ünnepi,vendégváró ételkülönlegesség receptjét kaptam meg tőled.Köszi!Éva-Anyóca

427
vaddisznóhús 1 kg
sárgarépa 25 dkg
füstölt szalonna 8 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
száraz vörösbor 2 dl
sűrített paradicsom 4 ek
szárított gomba 10 dkg
narancshéj 1 narancsból nyert
narancslé 1 narancsból nyert
étkezési keményítő 1 evőkanál
áfonyadzsem 1 ek
vad fűszerkeverék 1 g
0 ízlés szerint