Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sherryben pácolt póréhagymás csirkemáj

Sherryben pácolt póréhagymás csirkemáj
Sherryben pácolt póréhagymás csirkemáj
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy barátnőm receptje, szójával ázsiai jellegű. Nagyon gyorsan elkészül, csak időben be kell pácolni.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk a májat, hideg vízzel leöblítjük, felitatjuk, majd egy tálban az apróra kockázott fokhagymával, frissen őrölt borssal és a sherryvel lazán összekeverjük, letakarva legalább egy órán keresztül pácoljuk.
  2. Közben vékonyan felkarikázzuk a póréhagymát. Kevés olajon megpároljuk, és egy tányérra kiszedve félretesszük. A maradék olajon hirtelen kisütjük az előzőleg lisztben megforgatott májdarabokat.
  3. Összekeverve a dinsztelt póréval ízlés szerint sózzuk, és jó forrón, párolt basmati rizzsel tálaljuk. Ízlés szerint csöpögtethetünk szójaszószt a tetejére.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 027
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

pórés máj

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1142
csirkemáj 50 dkg
póréhagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
négyszínű bors 0 ízlés szerint
sherry 1 dl
finomliszt 10 evőkanál
napraforgó olaj 1 dl
0 ízlés szerint