Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Párolt pulykahús zöldséges szósszal

Párolt pulykahús zöldséges szósszal
Párolt pulykahús zöldséges szósszal
100 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerettem volna sütni-párolni húst, de szószt is szavaztak a családban, tésztát is főzve kértek, összehoztam valahogy, és sikerült, tálalható, és finom volt a három fogás:-).
Kivételesen nem volt habtejszín otthon, csak főzőtejszín, ezzel is megoldható és finom, de ha tejszínes étel lesz a menü, legközelebb ,beszerzek habtejszínt, teljesen más az íze, sokkal teltebb, gazdagabb:-))))

hozzávalók / 6 adag

A húshoz

A szószhoz

A körethez

ajánlat

Rizzsel is ki lehet próbálni a tészta helyett.
Cukkininek én a sárgát használom, mert nyugodtan lehet héjastól használni, magja nagyon kicsi, így soha nem vágom ki a közepét, és nem is pucolom meg, mert nagyon finom:-). Ha a 25 cm nagyságot eléri, akkor már nagyobb a magja, akkor igen, kivágom, és attól függően mit csinálok, megpucolom. De még akkor is finom:-). Sárga meg nagyon szép szín, és kedvet csinál a főzéshez.
Finom bor vagy sör.
Friss gyümölcsből szörp.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát felkockázzuk, a húst felkockázzuk
  2. A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát áttörjük, a zellert és petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, és felkarikázzuk.
  3. Jénaiba tesszük a szalonna- és a húskockákat, amit sózunk, borsozunk, megszórjuk a hagymával, a fokhagymával, zöldfűszerekkel, a zöldpaprika-karikákkal, lefedjük a jénai tetejével.
  4. Sütőben sütjük-pároljuk. Ha kész, melegen tartjuk.
  5. Egy lábasba tesszük a vajat, megmelegítjük, belerakjuk a fokhagymát, kicsit átforrósítjuk benne.
  6. Rátesszük a felkockázott kaliforniai paprikát, a sárga felkockázott cukkinit,a petrezselyemzöldjét, a sót és borsot,kicsit pároljuk, kb. 8-10 percig.
  7. Hozzáadjuk a keményre főtt, kicsire szeletelt tojást, a tömlős gomolyát, a reszelt sajtot, átkeverjük, beletesszük a főzőtejszínt, és kissé átforraljuk, összeforraljuk, megkóstoljuk, ha kell, még ízesíthetünk. Ha kész, meleg helyen tartjuk.
  8. Előírás szerint kifőzzük a tésztát, és leszűrjük.
  9. Tálaljuk a húst és a szószt a tésztával.
  10. Díszítjük kaliforniai paprikával és petrezselyemzölddel.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 803
elküldve: 1
receptkönyvben: 120
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

fokhagymás pulykahús zöldséges szósszal és tésztával, párolt pulykaragu zöldséges-tejszínes mártással

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-08-17 13:48

Kedves olaszneanci!
Igen, bár most az eredeti tervben nem szerepelt, de annyi a cukkini, és szerencsére benne vannak a zöldségfélék evésébe a gyerekek, hogy úgy voltam vele, kihasználom, ki tudja, meddig lesz kedvük:-))
Szép napsugaras napot kívánok!
Éva-Anyóca

1201
füstölt szalonna 20 dkg
pulykahús 80 dkg
lila hagyma 2 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
zöldpaprika 4 db
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
zellerlevél 2 db
vaj 1 ek
fokhagyma 2 gerezd
cukkini 1 kis db
piros kaliforniai paprika 1 db
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
főtt tojás 4 db
trappista sajt 15 dkg
juhtúró 200 g
főzőtejszín 250 g
szarvacska tészta 750 g
víz 3 l
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek