r
Nosalty Logó

Párolt pulykahús zöldséges szósszal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Párolt pulykahús zöldséges szósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A szószhoz

A körethez

Összesen 1203 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A szószhoz

A körethez

Összesen 7218 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A szószhoz

A körethez

Összesen 110 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.3 g

Zsír

  • Összesen
    55 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1774.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    760 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    825.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    1051 micro
  • β-crypt
    162 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1188 micro
Összesen 1203 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    409.7 g

Zsír

  • Összesen
    329.9 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1913 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10644.7 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    765 mg
  • Kálcium
    1903 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    854 mg
  • Foszfor
    4560 mg
  • Nátrium
    2473 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    631.1 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    4954.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1802 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    604 mg
  • D vitamin:
    309 micro
  • K vitamin:
    787 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    133 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2223 micro
  • Kolin:
    1431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1234 micro
  • α-karotin
    107 micro
  • β-karotin
    6306 micro
  • β-crypt
    971 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7131 micro
Összesen 7218 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A szószhoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A szalonnát felkockázzuk, a húst felkockázzuk
  2. A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát áttörjük, a zellert és petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, és felkarikázzuk.
  3. Jénaiba tesszük a szalonna- és a húskockákat, amit sózunk, borsozunk, megszórjuk a hagymával, a fokhagymával, zöldfűszerekkel, a zöldpaprika-karikákkal, lefedjük a jénai tetejével.
  4. Sütőben sütjük-pároljuk. Ha kész, melegen tartjuk.
  5. Egy lábasba tesszük a vajat, megmelegítjük, belerakjuk a fokhagymát, kicsit átforrósítjuk benne.
  6. Rátesszük a felkockázott kaliforniai paprikát, a sárga felkockázott cukkinit,a petrezselyemzöldjét, a sót és borsot,kicsit pároljuk, kb. 8-10 percig.
  7. Hozzáadjuk a keményre főtt, kicsire szeletelt tojást, a tömlős gomolyát, a reszelt sajtot, átkeverjük, beletesszük a főzőtejszínt, és kissé átforraljuk, összeforraljuk, megkóstoljuk, ha kell, még ízesíthetünk. Ha kész, meleg helyen tartjuk.
  8. Előírás szerint kifőzzük a tésztát, és leszűrjük.
  9. Tálaljuk a húst és a szószt a tésztával.
  10. Díszítjük kaliforniai paprikával és petrezselyemzölddel.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5262
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 17.

Ajánló

Rizzsel is ki lehet próbálni a tészta helyett. Cukkininek én a sárgát használom, mert nyugodtan lehet héjastól használni, magja nagyon kicsi, így soha nem vágom ki a közepét, és nem is pucolom meg, mert nagyon finom:-). Ha a 25 cm nagyságot eléri, akkor már nagyobb a magja, akkor igen, kivágom, és attól függően mit csinálok, megpucolom. De még akkor is finom:-). Sárga meg nagyon szép szín, és kedvet csinál a főzéshez. Finom bor vagy sör. Friss gyümölcsből szörp.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párolt pulykahús zöldséges szósszal
Éva-Anyóca 350 recept

Szerettem volna sütni-párolni húst, de szószt is szavaztak a családban, tésztát is főzve kértek, összehoztam valahogy, és sikerült, tálalható, és finom volt a három fogás:-). Kivételesen nem volt habtejszín otthon, csak főzőtejszín, ezzel is megoldható és finom, de ha tejszínes étel lesz a menü, legközelebb ,beszerzek habtejszínt, teljesen más az íze, sokkal teltebb, gazdagabb:-))))

Hozzávalók

A húshoz

A szószhoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...