r
Nosalty Logó

Párolt pulykahús zöldséges szósszal

Éva-Anyóca
Párolt pulykahús zöldséges szósszal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A szószhoz

A körethez

1203
Kalória
68.3g
Fehérje
105.2g
Szénhidrát
55g
Zsír
825.7g
Víz
318.9g
Koleszterin
6.5g
Élelmi rost
10.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A szószhoz

A körethez

Összesen 1203 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A szószhoz

A körethez

Összesen 7218 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húshoz

A szószhoz

A körethez

Összesen 110 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.3 g

Zsír

  • Összesen
    55 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1774.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    317 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    760 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    105.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    825.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    1051 micro
  • β-crypt
    162 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1188 micro
Összesen 1203 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    409.7 g

Zsír

  • Összesen
    329.9 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1913 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10644.7 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    765 mg
  • Kálcium
    1903 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    854 mg
  • Foszfor
    4560 mg
  • Nátrium
    2473 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    631.1 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    4954.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1802 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    604 mg
  • D vitamin:
    309 micro
  • K vitamin:
    787 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    133 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2223 micro
  • Kolin:
    1431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1234 micro
  • α-karotin
    107 micro
  • β-karotin
    6306 micro
  • β-crypt
    971 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7131 micro
Összesen 7218 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 110 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A szalonnát felkockázzuk, a húst felkockázzuk
  2. A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát áttörjük, a zellert és petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, és felkarikázzuk.
  3. Jénaiba tesszük a szalonna- és a húskockákat, amit sózunk, borsozunk, megszórjuk a hagymával, a fokhagymával, zöldfűszerekkel, a zöldpaprika-karikákkal, lefedjük a jénai tetejével.
  4. Sütőben sütjük-pároljuk. Ha kész, melegen tartjuk.
  5. Egy lábasba tesszük a vajat, megmelegítjük, belerakjuk a fokhagymát, kicsit átforrósítjuk benne.
  6. Rátesszük a felkockázott kaliforniai paprikát, a sárga felkockázott cukkinit,a petrezselyemzöldjét, a sót és borsot,kicsit pároljuk, kb. 8-10 percig.
  7. Hozzáadjuk a keményre főtt, kicsire szeletelt tojást, a tömlős gomolyát, a reszelt sajtot, átkeverjük, beletesszük a főzőtejszínt, és kissé átforraljuk, összeforraljuk, megkóstoljuk, ha kell, még ízesíthetünk. Ha kész, meleg helyen tartjuk.
  8. Előírás szerint kifőzzük a tésztát, és leszűrjük.
  9. Tálaljuk a húst és a szószt a tésztával.
  10. Díszítjük kaliforniai paprikával és petrezselyemzölddel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Szerettem volna sütni-párolni húst, de szószt is szavaztak a családban, tésztát is főzve kértek, összehoztam valahogy, és sikerült, tálalható, és finom volt a három fogás:-). Kivételesen nem volt habtejszín otthon, csak főzőtejszín, ezzel is megoldható és finom, de ha tejszínes étel lesz a menü, legközelebb ,beszerzek habtejszínt, teljesen más az íze, sokkal teltebb, gazdagabb:-))))

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek