Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Illatos pácolt libamell

Illatos pácolt libamell
Illatos pácolt libamell
80 perc / előkészület: 15 perc főzés: 65 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerűen elkészíthető, különleges étel.
Mivel 3 napig kell pácolni, ez nem az a hirtelen megsütöm kategória.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sütőben sült burgonya illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A libamellet sóval bedörzsöljük és egy zárható edénybe tesszük.
  2. Ráöntjük az ecetet, a babérlevelet és a durvára összetört szegfűborsot.
  3. Hűtőszekrényben 3 napig érleljük. Naponta többször megfordítjuk a húst a páclében.
  4. 3 nap elteltével a libamellet lecsöpögtetjük és a felolvasztott forró vajon mindkét oldalát (4-5 perc alatt) megkapatjuk.
  5. A húslevest ráöntjük, 2-3 kanál páclével ízesítjük és így főzzük tovább a húst. Kb. 1 óra alatt megpuhul.
  6. A libamellet kivesszük, vékonyan felszeleteljük. A szószt pedig besűrítjük: a keményítőt egy kevés vízben feloldjuk és a forrásban lévő léhez keverjük, 2-3 percig főzzük.
  7. Sült krumplival tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 700
elküldve: 11
receptkönyvben: 84
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: Márton-nap

egyéb elnevezések

pácolt-főtt libamell, ecetben pácolt libamell, illatos libamell

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1604
libamell 1.5 kg
almaecet 2 dl
0 ízlés szerint
babérlevél 4 db
szegfűbors 1 kávéskanál
vaj 10 dkg
csirke alaplé 5 dl
étkezési keményítő 1 evőkanál