r
Nosalty Logó

Vörösboros paprikás csirke finomfőzelékkel

Hobbychef
Vörösboros paprikás csirke finomfőzelékkel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirkéhez

A finomfőzelékhez

420
Kalória
21.8g
Fehérje
18.6g
Szénhidrát
26.6g
Zsír
253.1g
Víz
120.3g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
7.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkéhez

A finomfőzelékhez

Összesen 420 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkéhez

A finomfőzelékhez

Összesen 1679 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkéhez

A finomfőzelékhez

Összesen 111 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    253.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    1293 micro
  • β-karotin
    3302 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    884 micro
Összesen 420 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.2 g

Zsír

  • Összesen
    106.6 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    481 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2193.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1017 mg
  • Nátrium
    545 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1012.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1615 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    5171 micro
  • β-karotin
    13206 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4633 micro
  • Lut-zea
    3537 micro
Összesen 1679 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    336 micro
  • β-karotin
    859 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    301 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 111 kcal

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A hagymát, fokhagymát aprítjuk, a paprikát, chilit,paradicsomotdaraboljuk, a sárgarépát karikára, a karalábét kis kockáravágjuk.
  2. Egy serpenyőben a hagymákat, paprikákat és a paradicsomot kevés olajon dinszteljük, rátesszüka csirkét, majd öntünk rá kevés vizet, fűszerezzük, s fedő alatt pároljuk. Időnként meglocsoljuk, öntünk hozzá vörösbort.
  3. Levesszüka fedőt, s készre sütjük.
  4. Közben egy másik edényben a zöldségeket kevés vajon dinszteljük, szórunk rá lisztet, majd fűszerezzük, öntünk rá kevés vizet, s megfőzzük. Öntünk hozzá kevés tejet.
  5. Tálaláskor a tányérra teszünk kör alakban a főzelékből, középre helyezünk egy csirkecombot, rá egy chili paprikát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 45 p

Aki akar, tehet a paprikás csirkéhez még tejfölt. Miután a finomfőzelék tejjel készült, én ezt nem tartottam szükségesnek. Persze, ha a csirkét nokedlivel tálaltam volna, biztos tejföl is került volna a csirkére.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...