r
Nosalty Logó

Vörösboros paprikás csirke finomfőzelékkel

Hobbychef
Vörösboros paprikás csirke finomfőzelékkel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirkéhez

A finomfőzelékhez

420
Kalória
21.8g
Fehérje
18.6g
Szénhidrát
26.6g
Zsír
253.1g
Víz
120.3g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
7.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkéhez

A finomfőzelékhez

Összesen 420 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkéhez

A finomfőzelékhez

Összesen 1679 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkéhez

A finomfőzelékhez

Összesen 111 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    253.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    1293 micro
  • β-karotin
    3302 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    884 micro
Összesen 420 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.2 g

Zsír

  • Összesen
    106.6 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    481 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2193.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1017 mg
  • Nátrium
    545 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1012.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1615 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    285 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    5171 micro
  • β-karotin
    13206 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4633 micro
  • Lut-zea
    3537 micro
Összesen 1679 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    336 micro
  • β-karotin
    859 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    301 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 111 kcal

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A hagymát, fokhagymát aprítjuk, a paprikát, chilit,paradicsomotdaraboljuk, a sárgarépát karikára, a karalábét kis kockáravágjuk.
  2. Egy serpenyőben a hagymákat, paprikákat és a paradicsomot kevés olajon dinszteljük, rátesszüka csirkét, majd öntünk rá kevés vizet, fűszerezzük, s fedő alatt pároljuk. Időnként meglocsoljuk, öntünk hozzá vörösbort.
  3. Levesszüka fedőt, s készre sütjük.
  4. Közben egy másik edényben a zöldségeket kevés vajon dinszteljük, szórunk rá lisztet, majd fűszerezzük, öntünk rá kevés vizet, s megfőzzük. Öntünk hozzá kevés tejet.
  5. Tálaláskor a tányérra teszünk kör alakban a főzelékből, középre helyezünk egy csirkecombot, rá egy chili paprikát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 45 p

Aki akar, tehet a paprikás csirkéhez még tejfölt. Miután a finomfőzelék tejjel készült, én ezt nem tartottam szükségesnek. Persze, ha a csirkét nokedlivel tálaltam volna, biztos tejföl is került volna a csirkére.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek