Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkepaprikás 8. - bakonyias

Csirkepaprikás 8. - bakonyias
Csirkepaprikás 8. - bakonyias
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem két dolgot mond minden olyan kérdésemre, hogy: "mit főzzek? mit ennétek?"
Az egyik a bakonyi sertésszelet, a másik a tejfölös csirke.
Így egyben megoldottam :), és jöhet a többiek kívánsága.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított csirkét feldaraboljuk (a combokat ketté, a mellet 4-6 db-ba vágjuk), kb. azonos méretű húsdarabok legyenek.
  2. A felaprított hagymát megpirítjuk az olajban, rányomunk 2 gerezd fokhagymát, majd rátesszük a hús.
  3. Fehéredésig folyamatosan kevergetve sütjük, megszórjuk a pirospaprikával. Kevés vizet öntünk alá, mellédobjuk a felkockázott paprikát, paradicsomot, fűszerezzük, és majdnem készre főzzük. Lehetőleg közben többször pirítsuk le, és kevés vizet öntsünk alá ilyenkor. (Bár ez a bolti csirkék esetén nem nagyon lehetséges, mert túl sok vizet engednek ki.)
  4. Hozzáadjuk a cikkekre szelt gombát, rányomjuk a többi fokhagymát, és készre főzzük.
  5. Tejfölben elkevert liszttel sűrítjük, összeforraljuk, utána ízesítünk, ha kell.
  6. Galuskával vagy főtt tésztával tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 13 383
elküldve: 2
receptkönyvben: 162
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás csirkepaprikás, bakonyias csirkepaprikás

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

598
csirke 150 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 5 gerezd
zöldpaprika 1 db
paradicsom 1 db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
csiperkegomba 50 dkg
tejföl 4 dl
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 4 ek