r
Nosalty Logó

Téli csirkepaprikás

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Téli csirkepaprikás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A paprikáshoz

A szószhoz

Összesen 749 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A paprikáshoz

A szószhoz

Összesen 2992 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A paprikáshoz

A szószhoz

Összesen 149 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    53.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    226 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2203.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    449 mg
  • Nátrium
    1563 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    249 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    361 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 749 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    211.3 g

Zsír

  • Összesen
    214.4 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    904 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8812.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1795 mg
  • Nátrium
    6253 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    995.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    700 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    713 mg
  • Retinol - A vitamin:
    567 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    1443 micro
  • β-crypt
    248 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    772 micro
Összesen 2992 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    455 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A paprikáshoz

  1. A felhevített zsíron a kockára vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a feldarabolt csirkét,és fehéredésig sütjük. Ha kicsit megpirul, úgy még jobb.
  2. Meghintjük paprikával (tűzről lehúzva), felöntjük 2 dl vízzel, elkeverjük benne a sűrített paradicsomot. Sózzuk, hozzáadjuk a zöldpaprikát, felforraljuk, majd kis lángon puhára főzzük. Egyszer-kétszer megkeverjük.
  3. A lisztet keverjük el a tejföllel, adjunk hozzá1 merőkanál levet, és csomómentesre dolgozzuk el. Addig folytassuk, amíg jóhíg és forrólesz, ez még 2-3 merőkanálnyi lé. Szedjük ki a húst egy tálba, öntsük a habarást a többi léhez, és forraljuk fel, jól elkeverve vele.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 99 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5721
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 02.

Ajánló

Nálunk csak nokedli jöhet számításba köretként. Szerintem spagettivel is finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A csirkepaprikás nálunk csak egész csirkéből képzelhető el. Próbáltam csak combból, de annak nincs olyan jó íze, mint ami az egészből készül. Tyúkból sem az igazi, akárki akármit mond, mert az meg gumi ízű. Pont ezért nem is hívják tyúkpaprikásnak vagy csirkecomb paprikásnak. Na, ezzel biztos kiásom a csatabárdot, hihi. :)) Az anyukám csak pörköltet készített, és krumplit főzött hozzá. A tejföl csak jelképesen a hús tetejére volt biggyesztve tálaláskor. Ez rendben is volt addig, amíg a barátnőm anyukája be nem hálózott az Ő főztjével: a PAPRIKÁSSAL. Na, onnantól kezdve kinek kellett a mama pörköltje? :))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...