r
Nosalty Logó

Olasz babos-tésztás leves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Coook
Olasz babos-tésztás leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 694 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 4166 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 130 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1458.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    384 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    365 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    608 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1830 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 694 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    233.3 g

Zsír

  • Összesen
    70.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8753.2 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    2303 mg
  • Vas
    97 mg
  • Magnézium
    1735 mg
  • Foszfor
    2927 mg
  • Nátrium
    1398 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    664.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    142 mg

VÍZ

  • Összesen
    2189.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3649 micro
  • Kolin:
    596 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1575 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 4166 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    338 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 130 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felaprítjuk a hagymát és a fokhagymát, a pancettát vagy bacont is kis kockákra vágjuk. A babot leszűrjük.
  2. A hagymát, a fokhagymát és a pancettát a forró olajon 5 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a tört paradicsomot és friss fűszereket is. Ha használunk, hozzáadhatjuk a paprikakrémet is.
  3. Pár percig pároljuk, majd felöntjük kb 3-4x annyi vízzel, mint a paradicsomkonzerv. Sózzuk, borsozzuk (a só mennyisége attól függ leginkább, hogy pancettát vagy bacont használtunk-e).
  4. Felforraljuk, és hozzáadjuk a bab felét. Átmelegítjük, majd az egészen kicsit turmixolunk, vagy szétnyomkodjuk fakanállal - ez sűríti be majd a levest. Tovább melegítjük, felforraljuk, és hozzáadjuk a tésztát. Mikor már majdnem megfőtt, beleöntjük a maradék babot is, majd az egészet összemelegítjük.
  5. Tálalás előtt kivesszük belőle a fűszereket, és forrón tányérokba merjük.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 848
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 42938
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha gyors, melengető levesre vágyunk, akkor ezt a levest kerestük! Ízes, laktató, és gyorsan elkészül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek