r
Nosalty Logó

Vörös bársony torta tejszínes mascarponekrémmel

Házi torták Melitől
Vörös bársony torta tejszínes mascarponekrémmel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

Betöltés

813
Kalória
10.6g
Fehérje
86.3g
Szénhidrát
47.6g
Zsír
104.3g
Víz
68.6g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
52g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Betöltés

Összesen 813 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Betöltés

Összesen 9723 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Betöltés

Összesen 265 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    609.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    86.3 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    104.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 813 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    127 g

Zsír

  • Összesen
    571.6 g
  • Telített zsírsav
    188 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    823 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7309.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    1044 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1219 mg
  • Nátrium
    4639 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1036.1 g
  • Cukor
    625 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1251.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1708 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1293 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4956 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1066 micro
Összesen 9723 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 265 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet, a kakaóport, a sót és a szódabikarbónát egy tálba szitán átszitáljuk, és jól elvegyítjük őket egymással egy kanál segítségével.
  2. A 2 egész tojást a kristálycukorral fehéredésig habosítjuk (kézi mixerrel), majd ehhez hozzáadjuk az ételfestékgélt és a vaníliapasztát/aromát, majd tovább keverjük kb. 20 másodpercig, majd ehhez hozzáöntjük az írót (kaukázusi kefirrel helyettesíthető), újabb keverés, majd ehhez hozzáadjuk a lisztes keveréket, és keverjük kb. 1 percig, majd hozzáadjuk az almaecetet, újabb keverés, végül hozzáadjuk az étolajat 4-5 részletben folyamatos keverés mellett, majd innentől kb. 2 percig még keverjük.
  3. A már előmelegített 170 fokos sütőben, 22 cm átmérőjű tortakarikában egymást követően 3 lapot sütünk ki a masszából, egyenként kb. 10-15 perc alatt elkészül/lap (nem kell félni, nem fog a massza összeesni a 3. lap sütéséig sem!:) ).
  4. A meggy levéből 1 dl félreteszünk, amihez 60 gramm vaníliás pudingport keverünk, a maradék levet és a meggyet botmixereljük, majd 4,5 dkg cukrot hozzátéve felmelegítjük, de nem forraljuk! Ehhez hozzáöntjük a pudingporos meggylevet, és takarék lángon készre főzzük, ha langyosra hűlt, a hűtőbe tesszük, majd mielőtt használjuk, egy kanállal jól átkeverjük.
  5. A mascarponét a habtejszínnel és a porcukorral robotgép segítségével kemény habbá keverjük, majd a zselatinport a vízzel elkeverjük, 5 percig duzzasztjuk, majd mikróba téve alacsony watton pár másodperc alatt felolvasztjuk, a krémhez adjuk, amit turbó fokozaton kb. 30 másodpercig keverünk (10 perc múlva szépen tölthető).
  6. A torta betöltése: az alsó piskótalapra krém, meggytöltelék, majd újabb krém kerül, amit a következő tésztalappal befedünk, újabb krém-meggytöltelék-krém hármas következik, végül az utolsó piskótával zárjuk. A tetejét és a torta oldalát némi krémmel körbekenjük, ha esetleg megmarad némi meggy és krém, készítsünk belőle pohárkrémet :)
  7. A díszítéshez a főzés nélküli pudingport a tejjel kikeverjük, majd ugyanebbe a tálba a többi hozzávalót beleöntjük, majd kb. 2,5 perc alatt készre keverjük, melyet ételfesték (gél) színezővel kedvünkre színezhetünk. A youtube csatornámon található róla videó.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 80 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22

Mindig is foglalkoztatott, hogy miért is szeretik az amerikaiak ezt a süteményt, készítsd el te is, megtudod :) Néhány helyen módosítottam az alap netes recepten és a keverési módszeren, hogy minél tökéletesebb állagú legyen a piskóta tésztája. Isteni finom, puha piskóta, melyhez illik az erdei gyümölcs vagy a meggy savanykás ízvilága, melyet a tejszínes sajtkrém tesz tökéletessé.

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek