r
Nosalty Logó

Villámgyors paradicsomos csirke sáfrányos polentával

Évi néni
Villámgyors paradicsomos csirke sáfrányos polentával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Csirke

Polenta

501
Kalória
43.4g
Fehérje
48.7g
Szénhidrátok
15.1g
Zsír
340.2g
Víz
126.3g
Koleszterin
6.5g
Rost
5.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Csirke

Polenta

Összesen 501 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Csirke

Polenta

Összesen 1503 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Csirke

Polenta

Összesen 109 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2127.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    1200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    340.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    493 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    703 micro
Összesen 501 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.1 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    379 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6382.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    544 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    416 mg
  • Foszfor
    1664 mg
  • Nátrium
    3599 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1020.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    445 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    95 micro
  • β-karotin
    1479 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    41685 micro
  • Lut-zea
    2109 micro
Összesen 1503 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3043 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 109 kcal

Elkészítés

Csirke

  1. Egy kanál olajon megpirítjuk a felkockázott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és a sózott, borsozott fél csirkemelleket.
  2. Kérget pirítunk a húsra, majd felöntjük a passzírozott paradicsommal. Beleszórjuk a felaprított zöldfűszereket, és közepes lángon fedő alatt 10 percig pároljuk.

Polenta

  1. A vizet felforraljuk, feloldjuk benne a sáfrányt.
  2. Sózzuk, beleszórjuk a polentát, és folyamatos kevergetés mellett 2 perc alatt megfőzzük.
  3. Míg forró, elkeverünk benne egy kanál vajat és 2-3 kanálnyi parmezánt reszelünk rá, amit szintén elkeverünk a puliszkával.
  4. Tepsibe öntjük kihűlni, majd formákat vágunk ki belőle (én egy kiolajozott party kenyér formába öntöttem, és ott hűtöttem ki, aztán már csak szeletelni kellett).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Időről időre polenta hiányom van. Szerencsére tartok otthon instant készítményt, amit percek alatt meg lehet főzni. A gyors ebéd titka nálam a csirkemell. Ráadásul ezt a család bármikor megeszi. Próbálom változatosan elkészíteni, amennyire ez tőlem telik. A nagy kánikula ellenére szépen virít a fűszerkertem az erkélyen, van mit szüretelni. A friss fűszernövénnyel igazi az étel.

További receptek

Húsimádó rablóhús

A rablóhúsban egyrészt az a nagyszerű, hogy sokféleképpen variálhatóak benne a hozzávalók, legyen szó akár csirkéről, disznóról, bárányról vagy marháról. Másrészt rendkívül ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...