r
Nosalty Logó

Spanyolos csípős csirkeszárnyak

NS
Spanyolos csípős csirkeszárnyak
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

490
Kalória
32.2g
Fehérje
26.2g
Szénhidrát
28.5g
Zsír
310.5g
Víz
137.6g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
5.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 490 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2446 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1039.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    629 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    310.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    130 micro
  • β-karotin
    772 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    3088 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 490 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.9 g

Zsír

  • Összesen
    142.4 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    688 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5198.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    1275 mg
  • Nátrium
    3147 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    131.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1552.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    416 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    255 micro
  • Kolin:
    624 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    648 micro
  • β-karotin
    3859 micro
  • β-crypt
    248 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    1603 micro
Összesen 2446 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    590 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 91 kcal

Elkészítés

  1. 200 fokra előmelegítjük a sütőt.
  2. A felszelt hagymákat, fokhagymát és krumplit egy nagyobb tepsibe rakjuk, sózzuk borsozzuk, és összekeverjük. 20 percig sütjük.
  3. Míg sül, felkarikázzuk a kolbászt, sózzuk és borsozzuk a csirkeszárnyakat, és összekeverjük a fűszerpaprikát az oregánóval.
  4. Ha letelt a 20 perc, kivesszük a zöldségeket, hozzáadjuk a paradicsomot (azért csak most, hogy ne süljön teljesen péppé), rátesszük a kolbászkarikákat, összekeverjük, rárakjuk a csirkeszárnyakat, megszórjuk a fűszerkeverékkel, befedjük alufóliával, és újabb 20 percre visszarakjuk a sütőbe.
  5. A második 20 perces sütés után kivesszük a tepsit, óvatosan megdöntjük, és a szafttal amit engedett, meglocsoljuk a szárnyakat, hogy a paprika ne égjen meg. Ezután minden csirkeszárnyra rakunk egy karika zöld csípős paprikát.
  6. 220 fokra csavarjuk a hőfokot, és alufólia alatt 20 perc alatt készre sütjük a szárnyakat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nagyon szeretjük a csípős ételeket, ezeket a spanyolos csirkeszárnyakat különösen. Ha valaki nem kedveli a csípőset vagy gyerekek is fogyasztják, használjunk nem csípős kolbászt, és az erős paprika karikákat hagyjuk ki.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...