r
Nosalty Logó

Sültcsirkeszárny-leves

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Sültcsirkeszárny-leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 738 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2955 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 48 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.8 g

Zsír

  • Összesen
    44.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2059 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    525 mg
  • Nátrium
    1186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1147 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3665 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1453 micro
Összesen 738 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    247.2 g

Zsír

  • Összesen
    178.6 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8236.1 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    688 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    420 mg
  • Foszfor
    2100 mg
  • Nátrium
    4744 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    4588 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1583 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    748 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    417 micro
  • Kolin:
    1101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    14661 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    5811 micro
Összesen 2955 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    73 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 48 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. A szárnyakat, farhátot + a répákat süssük 45-60 percig (míg aranybarnák nem lesznek).
  3. A tepsit helyezzük a tűzhelyre magas lángra (vagy főzőlapon értelemszerűen magas fokozatra). Ha a kisült szaft bubizni kezd, öntsünk hozzá fél liter vizet, kaparjuk fel az összes letapadt, karamellizálódott finomságot (isteni ízt ad a levesünknek), majd öntsük az egészet egy nagy lábasba (csirkéstül, répástul, felkapart szutymákostúl).
  4. A lábast helyezzük nagy lángra, majd adjuk hozzá a kombut, a gombát, az újhagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a szójaszószt. Ezt követően öntsük fel 2,5-3 liter vízzel. Forraljuk fel, majd gyöngyözve főzzük közel három órán át. Ellenőrizzük és habozzuk le, ha megkívánja. Kóstoljuk meg közben, ha elbír több vizet, öntsünk hozzá bátran.
  5. Vegyük ki a gombát (ezt még megesszük), a csirkéről a húst leszedhetjük, a többi maradékot kidobjuk. A levet szűrjük le, majd ízlés szerint ízesítsük sóval vagy szójaszósszal. Ha igazán tiszta levesre vágyunk, egy darabka papírtörlőkendőt helyezzünk a leves tetejére egy pillanatra. Ez finoman magába szívja a tetején felgyülemlő zsírt.
  6. Ha kedvet kapunk az ázsiai vonalhoz, tálalhatjuk a kedvenc ázsiai levesbe való tésztánkkal, a megmaradt csirkehússal (süssük le kicsit, jó textúrát ad!) vagy akár sült császárral, lágytojással (6 perc, 30 másodperc nálam a befutó), díszítésként vékonyra szelt újhagymával.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 721
  • Össznézettség: 9675
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az alábbi recept ázsiai irányt követ, amelyhez az inspirációt Heston Blumenthal séf és Marion Grasby, thai-ausztrál szakács adták.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.