Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vendégváró szelet 2. - vörösáfonyás

Vendégváró szelet 2. - vörösáfonyás
Vendégváró szelet 2. - vörösáfonyás
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ránézésre olyan, mint a vendégváró, de a tésztája is más és a krém is. Ettől függetlenül nagy-nagy szeretettel várhatjuk vele a vendégeinket... :).

hozzávalók / 8 adag

A kakaós lapokhoz

A piskótához

A krémhez

ajánlat

Készíthetjük más aszalt vagy kandírozott gyümölccsel is, tetejére pedig kenhetünk csokimázat.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lapokhoz a tojást, a mézet, a cukrot, a kakaót, a sót, a szódabikarbónát és a vajat gőz fölött felfőzzük, majd a tűzről levéve beledolgozzuk a lisztet, és összegyúrjuk.
  2. Két részre osztjuk, kinyújtjuk, és tepsi hátán lapokat sütünk belőle. Ne szárítsuk ki!
  3. A piskótához felverjük a tojások fehérjét, beletesszük a sót, a cukrot, a citromhéjat, és pár percig még  tovább verjük, hogy jó kemény legyen.
  4. Belekeverjük a tojássárgákat, az olajat, majd a végén a sütőporos lisztet, vigyázva, hogy a hab ne törjön meg. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, beleszórjuk az áfonyát, és megsütjük.
  5. A pudingport kikeverjük a tejjel, és felfőzzük a tejszínben. Ha már sűrű, még forrón elkeverjük benne a cukrot, majd kihűtjük. Ha meghűlt, hozzáadjuk a vajat, és géppel habosra keverjük.
  6. Összeállítjuk a süteményt. Az egyik barna lapot megkenjük a krém felével, rátesszük a piskótát úgy, hogy az áfonyás fele kerüljön alulra, majd a piskótára vékonyan áfonyadzsemet kenünk (ha nincs, jó pl. a meggy is). Következik a krém másik fele, majd a másik barna lap.
  7. Szeletelés előtt egy napig hagyjuk fóliával lefedve a hűtőben, hogy a lapok puhuljanak be. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24x34 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 366
elküldve: 6
receptkönyvben: 348
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

vörösáfonyás szelet, pudingos-krémes sütemény vörösáfonyával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

t.variam
t.variam Tue, 2014-05-06 19:45

Tetszik, de én otthoni meggyel, és meggylekvárral próbálom ki, semmi flanc, hogy áfonya....

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-04-25 20:30

Kedves klivi!
Annyira nem akartak krémeset enni a vendégek, de egyszer kell csak megkóstoltatni, utána, mint a futó tűz,beindult, - fogyott,annyira fincsi volt, na persze, nekünk is ízlett,- de nem túlterhelő, "szegény" locsolkodóink alatt , nem rogyott össze se autó, se bicaj:-))
Szép estét!
Éva-Anyóca

833
finomliszt 26 dkg
vaj 5 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
tojás 1 db
porcukor 15 dkg
méz 1.5 ek
1 csipet
szódabikarbóna 1 kk
tojás 4 db
cukor 20 dkg
napraforgó olaj 4 ek
1 csipet
citromhéj 2 teáskanál
finomliszt 26 dkg
sütőpor 1 tk
aszalt gyümölcsök 5 dkg
lekvár/ dzsem 2 ek
habtejszín 2 dl
tej 1 dl
vaníliás pudingpor 1 csomag
cukor 5 ek
vaj 15 dkg