Nosalty Logó

Szilvás krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Milumano
Szilvás krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

Az alsó krémhez

A felső krémhez

A csokimázhoz

Összesen 1047 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

Az alsó krémhez

A felső krémhez

A csokimázhoz

Összesen 10489 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

Az alsó krémhez

A felső krémhez

A csokimázhoz

Összesen 232 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.3 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    449 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    452 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 1047 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    101.9 g

Zsír

  • Összesen
    477.1 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    213 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    132 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4046.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    1192 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    338 mg
  • Foszfor
    1177 mg
  • Nátrium
    1072 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1473.1 g
  • Cukor
    819 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    1836 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4487 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    521 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4099 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4523 micro
  • β-crypt
    277 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    927 micro
Összesen 10489 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 232 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az alsó krémhez

A felső krémhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és tepsi hátán három lapot sütünk belőle.
  2. Szilvás krém: 80 dkg szilvát apróra vágunk, és 8 dl vízbe puhára főzzük, amibe előtte belekevertünk 20 dkg cukrot és 1 kk fahéjat.
  3. Leszűrjük, eredeti recept szerint nem kell, de én összeturmixoltam a szilvát.
  4. A 8 dl vízből 1-2 dl-t kiveszünk, és elkeverjük benne 2 cs vaníliás pudingport, majd felfőzzük a maradék vízben. A szilvát belekeverjük.
  5. Vaníliás krém: 6 dl tejben elkeverünk 2 cs vaníliás pudingport, felfőzzük.
  6. Addig 20-25 dkg margarint habosra keverünk 20 dkg porcukorral, majd miután kihűlt, összekeverjük.
  7. Összeállítás: Egy lap - szilvás krém - lap - vaníliás krém - lap.
  8. Csokimáz elkészítése: A porcukrot, kakaót, olajat egy edénybe kimérjük, majd a forró, tényleg forró vízzel összekeverjük. Majd a süteményre öntjük.
  9. Fél napra vagy akár egy éjszakára hűtőbe rakjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15508
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 31.

Ajánló

Én legközelebb viszont kicsit módosítok rajta. Vagy a vaníliás krém fog alulra kerülni, mert az szilárdabb, vagy a szilvás krémnél csökkentem a víz mennyiségét vagy 3 cs pudinggal csinálom. Kicsit lágy lett. De nagyon finom, azt garantálhatom.:)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Milumano 14 recept

Untuk a szilvás pitét...

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Milumanó! Csodásan néz ki a sütid, és biztos vagyok benne, hogy nagyon fínom is. Szeretném elkészíteni, ha véget ér a nagy meleg és be merem kapcsolni a süt?t. Lenne egy kérdésem és egy megjegyzésem. A kérdés: a tészta hozzávalóinál nem sok a két ek ?rölt fahéj? Megjegyzés: az elkészítés 6. pontjánál (ahol kikeverjük a margarint a porcukorral) a mondat végén az van, hogy miután kih?lt, összekeverjük. De mivel? Nyilván az el?z?leg elkészített vaníliapudinggal, de kezd?k számára ez nem biztos, hogy egyértelm?. Válaszodat el?re is köszönöm, és bocsi a megjegyzésért!

kitti85

Nagyon finom,nagy sikert aratott nálunk! Nekem a vaníliás krém lett folyósabb,de nem vészes, a szilvás krém viszont jó lett, igaz tettem bele a két csomag puding mellé még egy kis étkezési keményít?t is! A tészta pedig így tökéletes, igaz én fele fele arányban teljes ki?rlés? illetve finom lisztb?l készítettem.

Hozzávalók

A tésztához

Az alsó krémhez

A felső krémhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek