Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás krémes

Szilvás krémes
Szilvás krémes
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Untuk a szilvás pitét...

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

Az alsó krémhez

A felső krémhez

A csokimázhoz

ajánlat

Én legközelebb viszont kicsit módosítok rajta. Vagy a vaníliás krém fog alulra kerülni, mert az szilárdabb, vagy a szilvás krémnél csökkentem a víz mennyiségét vagy 3 cs pudinggal csinálom. Kicsit lágy lett. De nagyon finom, azt garantálhatom.:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és tepsi hátán három lapot sütünk belőle.
  2. Szilvás krém: 80 dkg szilvát apróra vágunk, és 8 dl vízbe puhára főzzük, amibe előtte belekevertünk 20 dkg cukrot és 1 kk fahéjat.
  3. Leszűrjük, eredeti recept szerint nem kell, de én összeturmixoltam a szilvát.
  4. A 8 dl vízből 1-2 dl-t kiveszünk, és elkeverjük benne 2 cs vaníliás pudingport, majd felfőzzük a maradék vízben. A szilvát belekeverjük.
  5. Vaníliás krém: 6 dl tejben elkeverünk 2 cs vaníliás pudingport, felfőzzük.
  6. Addig 20-25 dkg margarint habosra keverünk 20 dkg porcukorral, majd miután kihűlt, összekeverjük.
  7. Összeállítás: Egy lap - szilvás krém - lap - vaníliás krém - lap.
  8. Csokimáz elkészítése: A porcukrot, kakaót, olajat egy edénybe kimérjük, majd a forró, tényleg forró vízzel összekeverjük. Majd a süteményre öntjük.
  9. Fél napra vagy akár egy éjszakára hűtőbe rakjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x35 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 299
elküldve: 18
receptkönyvben: 271
elkészítve: 5/13
Facebookon megjelent: 1

szakács

Milumano

Mióta szakács: 2010.07.08.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

pudingos szelet, szilvás kocka pudingkrémmel, gyümölcsös krémes

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kitti85
kitti85 Wed, 2012-11-28 12:59

Nagyon finom,nagy sikert aratott nálunk! Nekem a vaníliás krém lett folyósabb,de nem vészes, a szilvás krém viszont jó lett, igaz tettem bele a két csomag puding mellé még egy kis étkezési keményítőt is! A tészta pedig így tökéletes, igaz én fele fele arányban teljes kiőrlésű illetve finom lisztből készítettem.

evica56
evica56 Sat, 2012-09-01 05:14

Kedves Milumanó!
Csodásan néz ki a sütid, és biztos vagyok benne, hogy nagyon fínom is. Szeretném elkészíteni,
ha véget ér a nagy meleg és be merem kapcsolni a sütőt.
Lenne egy kérdésem és egy megjegyzésem.
A kérdés: a tészta hozzávalóinál nem sok a két ek őrölt fahéj?
Megjegyzés: az elkészítés 6. pontjánál (ahol kikeverjük a margarint a porcukorral) a mondat végén
az van, hogy miután kihűlt, összekeverjük. De mivel? Nyilván az előzőleg elkészített vaníliapudinggal, de kezdők számára ez nem biztos, hogy egyértelmű.
Válaszodat előre is köszönöm, és bocsi a megjegyzésért!

1046
finomliszt 60 dkg
margarin 25 dkg
porcukor 20 dkg
fahéj 2 ek
szódabikarbóna 1 kk
tojás 1 db
tejföl 15 dkg
tej 0.5 dl
szilva 80 dkg
víz 8 dl
vaníliás pudingpor 2 csomag
cukor 20 dkg
fahéj 1 kk
tej 6 dl
vaníliás pudingpor 2 csomag
margarin 25 dkg
porcukor 20 dkg
porcukor 16 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
napraforgó olaj 2 ek
víz 8 ek