r
Nosalty Logó

Csokoládés-meggyes-joghurtos kocka

VnéEdit
Csokoládés-meggyes-joghurtos kocka
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztaalaphoz

A krémhez

A tetejére

357
Kalória
6.7g
Fehérje
53.2g
Szénhidrát
13g
Zsír
59g
Víz
91.9g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
25.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztaalaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 357 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztaalaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 4268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztaalaphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 177 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 357 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    155.7 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3625.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1110 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    1355 mg
  • Nátrium
    695 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    638.7 g
  • Cukor
    310 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    707.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1242 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    235 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    694 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1226 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    211 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1029 micro
Összesen 4268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 177 kcal

Elkészítés

A tésztaalaphoz

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket a hideg vízzel jól felverjük, apránként adjuk hozzá a cukrokat, és kemény habbá verjük.
  2. A lisztet a kakaóporral, sütőporral összekeverjük.
  3. A cukros kemény habhoz hozzákeverjük a tojássárgákat, majd az olajat, és a kakaóval, sütőporral elkevert lisztet.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon megsütjük. A sütő ajtaját nem nyitogatjuk!

A krémhez

  1. A pudingporokat a cukorral, tejjel, meggylével simára keverjük, és felfőzzük, majd kihűtjük.
  2. Hozzákeverjük a joghurtot.
  3. A meggyet botmixerrel pürésítjük.
  4. A tejszínhabot keményre verjük.
  5. A zselatint fél dl langyos vízben feloldjuk.
  6. Ezután hozzákeverjük a kipürésített meggyet, a zselatint és a tejszínhabot. Együtt jó habosra, krémes állagúvá verjük.

A tetejére

  1. A tésztalapra simítjuk a krémet, hűtőbe tesszük 1 órára, és olvasztott csokoládét csurgatunk a tetejére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23×38

Mennyei finom ez a sütemény. A krémet egy igazi, jó házi fagyihoz tudnám hasonlítani. Szeretettel ajánlom!

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...