Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Velőkrémes pirítós

Velőkrémes pirítós
Velőkrémes pirítós
130 perc / előkészület: 10 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Betyáros Hungaricum!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Utána egy jó pálinka.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A velőscsontot marhafarokkal fölrakjuk húslevesnek, amikor elkészült, a velőt kifújjuk a csontokból.
  2. Mogyoróhagymát és fokhagymát apróra vágva lepirítjuk a velővel.
  3. Fűszerezzük, és vajon pirított kenyéren tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 058
elküldve: 0
receptkönyvben: 104
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Csonka Gergő

Mióta szakács: 2009.03.07.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: sós krémek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett

egyéb elnevezések

marhavelő pirítóson

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-03-04 14:40

Kedves mislenbaba!

Nem baj:-)))
Sőt, köszi szépen. Benyomom, és már mehet is a csemegézés:-)))
Szép hétvégét! Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-03-04 08:36

Kedves Gergő!

Csodás a recepted, amilyen egyszerű, olyan fantasztikusan nagyszerű! Nem reggeliztem még, sajnos nem ezt fogok, de én is feltépem a hűtő ajtaját, és megnézem mit találok- és azt befalom.Törekszem arra, hogy minél előbb elkészíthessem a csodás receptedet:-))Elmentve.
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-03-04 08:34

Kedves Mrs.Smith!
Csúcs vagy! Végre valaki, aki elmagyarázta, hogy mi az a füstölt paprika, amit a TV Paprika című főzőműsorban mostanság előszeretettel használnak, és olyan ételeket rittyentenek vele elő,hmm..összefut a nyál a számban.Mint ahogy a fenti recept alapján is, és igen, el tudom képzelni azzal a paprikával.Szóval, hogy lehet kapni az Ázsia BT.-ben?!Barátnőmék jönnek haza, és akkor nem csak szójaszószokat hozatok és más egyéb fűszereket, hanem ezt is:-)))) Elvesztettem zsebkendőmet és a csodás Ázsia BT. www.-s címét:-(((Tudom rossz vagyok, de mire észbe kapnék, hogy leírjam, elfelejtem,....Ha lennél oly kedves megadni még egyszer, hogy szétnézhessek, mert igen csak érdekelne onnan a pirított szezámmag olaj is,...azt meg kínais recepteknél láttam,....Bár!!!Őszintén, ha lenne mód rá, inkább személyesen mennék el és csemegéznék:-))))Nem megy most sajna. Meg ráadásul, AzUram fizetését , na nem az összeset!!, de otthagynám, tutkóra:-))) Ezért szépen szétnézek, és amit ott látok azon az oldalakon, és tudom, használni fogom, vagy itt olvasom a Ti és mások receptjeinél, vagy TV-ben látom, szóval azokat leírom, és a barátnőm megveszi, elhozza.Nem pofátlan a kérésem, saját magának is megy vásárolni:-))))

Remélem jó hétvégétek lesz, és ha tudod, még egyszer nyomd már át nekem azt a csodás Ázsia címet:-))
Jön a tavasz, állítólag már csak két hét, a tél erölködik még egy kicsit.:-((( De aztán remélem, benyomatja magát annyira várjuk:-)))) A főzéshez is jobb lesz a kedv,nem?:-))) Várom csodálatos alkotásaitokat:-)))))))
Millió köszönet érte!:-))))))
Éva-Anyóca

mislenbaba
mislenbaba / mislenbaba Fri, 2011-03-04 09:56

Szia Éva -Anyóca! Hát már le is írtad a címet! Ázsia bt. Beütöd a gugliba ,(google) és már ki is jön . Rákattintasz és ennyi. Remélem nem baj, hogy én válaszoltam. De nehogy elinduljanak a barátnődék.http://azsiabt.kernel.hu/index.php

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Fri, 2010-04-02 02:07

A Metroban jártunk, s a recept hatására "muszáj" volt vennünk velőscsontot. Elkészítettük, s nagyon-nagyon finom volt! Mi egy kis füstölt paprikával szórtuk meg a kenyéren, s jól passzolt hozzá az íze. Köszönjük a receptet! Üdv: Mr&Mrs Smith

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-11-13 17:57

Mijjjaza "füstölt paprika?

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sat, 2010-11-13 23:13

Kedves Adorján! A füstölt paprika egy nagyszerű spanyol fűszer, a piros csemege vagy csípős paprikát - (habanero vagy más) megszárítják, utána felfüstölik, majd megőrlik. Ilyet lehet kapni már Hála _Istennek Budapesten az Ázsia Bt-ben La chinata - típusban. Nagyon finom, szívből ajánlom! A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-11-18 09:47

Köszönöm.Erre is számítottam,MAGYAR pöcsöm vagy sima cs.pirospaprikával ugyanez nem ismeretes?

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Thu, 2010-11-18 10:14

Nem tudok róla, de szerintem érdemes lenne bátran vállalkozni rá! Nem is értem, hogy nálunk, Magyarországon, ahol jó paprika terem, és füstölünk mindenfélét, ez miért nem alakult ki?! Vagy miért nem alakítjuk ki most?! Üdv: Mrs Smith

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-11-19 22:56

Füstőttpaprika bt.
((:
Keress fel itt.

loncsi
loncsi Wed, 2010-03-17 09:57

Ezt azért nem ér, most honnan ássak elő egy velős csontot, de az összes emésztőenzimem a Te kajádat követeli!:() Kikérem az összes fogyókúrázó nevében ezt az impertinenciát! Most megyek és felzabálom a hűtőt!:()
Nem szeretlek, de azért puszi:()
loncsi

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Wed, 2010-03-17 15:41

Magyar gyomorba nem fogyókúra, hanem magyar kaja való.
Sokkal jobb ha az ember engedi a szervezetébe azt amit igazán kíván.
A fogyózók ne is álmodjanak ilyen izbombáról!
Csak gratulálni tudok, és én is nagyon kívánatos lettem.

441
marha velőscsont 1 kg
marhafarok 50 dkg
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
zeller 1 kis db
karalábé 1 kis db
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
salottahagyma 1 db
vaj 10 g
kenyér 4 szelet