r
Nosalty Logó

Velence farsangi fánkja

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Velence farsangi fánkja
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 47% Zsír
Összesen 576 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 47% Zsír
Összesen 5763 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 47% Zsír
Összesen 497 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 47% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 576 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 47% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    487 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    214 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    162 g
  • Koleszterin
    339 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1150.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    308.4 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    199 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    463 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    178 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 5763 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 47% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    99.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 497 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos tejben elkeverünk 0,5 tk cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Meleg helyen kb. 5 perc alatt felfuttatjuk.
  2. A lisztbe belekeverjük az élesztőt, a bort, a sót, a tojássárgáját, a marsalat, a maradék cukrot és a narancs és citrom reszelt héját, majd kb. 10 perces dagasztással szép tésztát készítünk belőle.
  3. Megkenjük mindkét oldalát egy kis olvasztott vajjal vagy olajjal, lefedjük a tálat folpackkal, és meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. Ez idő alatt a vízbe beleöntjük a brandyt, és felforraljuk benne a mazsolát, majd miután elzártuk alatta a tüzet, még a lében hagyjuk, s kb. 10 perc után leszűrjük, és nagyobb darabokra vágjuk.
  5. Ha megkelt a tészta, átgyúrjuk ismét, s közben beledolgozzuk a mazsolát és az aprított, pirított fenyőmagot, majd ismét lefedjük, meleg helyre tesszük, és újabb 20 percig kelesztjük.
  6. Egy mély fazékba bőségesen öntünk olajat, a tésztából egy nedves evőkanállal gombócokat szedünk, s megsütjük mindkét oldalát aranybarnára. Egyszerre max. 8 gombócot tegyünk egy kb. 30 cm átmérőjű fazékba.
  7. A végén porcukorral és lekvárral tálaljuk. Az olaszok nem esznek hozzá lekvárt, de nekem úgy volt az igazán finom.
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6754
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ha február, akkor farsang, vagy karnevál, vagy carnevale, ki, hogyan szereti.  Egy biztos, ilyenkor mindenki, aki teheti álarcot húz, s elvegyül a tömegben. Ilyenkor nem számít, hogy ki szegény, ki gazdag, egyformán ünnepel a világ apraja-nagyja. S ennek az egyik központi városa Velence.  A nagy forgatagban a csodás maskarák mögött meghúzódó emberek azt fürkészik, ki, mennyire figyel fel rá, hány turista fényképezi, s ezeknek a turistáknak a kezében lát-e fritole-t, vagyis azt az apró kis fánkocskát, amelyet ilyenkor úgy lehet kapni Velence sikátoraiban, mint más napokon a sült gesztenyét. Kóstoljuk meg ezt a fánkot most mi is!

Hozzászólások (2)

Fahéj

Nagyon tetszik a recept, és a hangulatos sztori is mellé. Mindenképp kipróbálom, még a farsang ideje alatt. :) Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Szia Fahéj, Köszönöm a kedves szavakat, és jó étvágyat majd a fánkhoz! Oszd meg velem, hogy ízlett! Üdv., Rozmaring&Csokoládé

Fahéj

Kedves R&Cs! Megsütöttem a fánkot! Ízre nagyon finom lett, de valamit elszúrtam, mert eléggé megszívta magát olajjal. Szerintem túl lágyra sikerült készítenem, olyasmi lett, mint a tarkedli tésztája. Te mennyire forró olajban sütöd? Lehet, hogy az olajam nem volt elég forró? A próbálkozást nem adom fel, mert egyébként nagyon fincsi. :) Üdv: Fahéj

Törölt felhasználó

Szia Fahéj, Igen, az olajnak nagyon forrónak kell lennie a sütéskor. A tésztának pedig olyannak, mint a nokedli tésztának. A tarkedli-jelleg? valóban kicsit lágy. Milyen lisztet használsz? Én Vitamil búzalisztet. Lehet, ez is számít valamit. Remélem, a következ? már szuper lesz! Kívánom neked! Üdv., Rozmaring&Csokoládé

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek