Nosalty Logó

10 perces fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
10 perces fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 42% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 1213 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 42% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 4851 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 42% Zsír

A tésztához

A sütéshez

Összesen 455 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    110 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1125.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    284 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    94 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 1213 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    440 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    200 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    156 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4502.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    1398 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    1786 mg
  • Nátrium
    1135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    375.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    175 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 4851 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 455 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Közeli boltba elmegyünk, vagy otthon megnézzük a tartalékokat.
  2. Veszünk, vagy előkeresünk natúr joghurtot, sütőport, vaníliás cukrot, lisztet, cukrot, sót, és olajat a sütéshez.
  3. Mindezt (olaj és a vaníliáscukor kivételével) jó levegősre összedolgozzuk.
  4. Közepesen forró olajban, kanalanként formázva, beleszaggatjuk és aranyszínűre sütjük a fánkok mindkét oldalát.
  5. Vaníliás cukorral megszórjuk.
  6. Csoki öntettel is tálalhatjuk. Ehhez tejbe kakaóport teszünk és cukrot, sűrűre főzzük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 106
  • Össznézettség: 346334
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 06.

Ajánló

Kezdő, vagy gyakorlatlan Háziaszonyoknak/ Férfiaknak. Tipp: Előre szoktam gyártani vaníliás cukrot: 1rúd vanília 8 dl cukorral darálva, üvegben lezárva sokáig elég, s olcsóbb is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sokat dolgozom, csak vasárnap érek rá főzni több dolgot, így szeretem, ha gyorsan, többfélét tudok elkészíteni. Gyakran 3-4 tepsi kevert tésztát sütök, vagy nagyobb mennyiséget több dologból, s hétköznap csak melegíteni kell. Fentebb leírt mennyiséget duplázva, akkár 8-10 fő is degeszre tömheti magát a fánkból, ha lekvárt is adunk mellé!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Hát én megpróbáltam most megcsinálni ezt a fánkot, de nekem egyáltalán nem sikerült. 1. A massza nagyon folyós lett (kb mint a palacsinta tészta). 2. Amibe akartam sütni abba egyb?l leragadt, tehát érdemes lenne szerintem odaírni hogy teflonba süssük. 3. Mire beleszaggattam négyet addigra az els? odaéget (ez már a teflonos serpeny?be történt). 4. A közepe egyáltalán nem sült át (még folyós volt), de már ki kellett szedni mert szénné égett volna. Kérem írja mit csináltam rosszul, illetve hogy kellene úgy csinálni hogy jó legyen. Köszönöm

Törölt felhasználó

Én tegnap megcsináltam, mindent a recept szerint és tökéletes lett :) nagyon finom! köszönjük a receptet Gábor!

Törölt felhasználó

Helló! Én is ugyan így jártam ... dettó ugyan ez ... :)))

Törölt felhasználó

Nem nekem szól a kérdés, de azért ötleteim vannak: 1, Ha a massza túl folyós, vagya joghurt mennyiségét kell csökkenteni vagy még több lisztet kell hozzáadni. Ha olyan híg, mint a palacsinta tészta, az nem jó. Több liszt kell hozzá. 2, Akkor ragad le, ha nincs elég olaj a serpeny?ben vagy nem elég forró, amikor a tészta belekerül. Annyi olaj legyen, amiben a tészta úszni tud, illetve annyira legyen forró az olaj, amiben a beledobott tészta egyb?l pezsegni kezd (ha a fakanalat beledugjuk az olajba és egyb?l buborékok jelennek meg körülötte, akkor elég forró az olaj) 3, Túl forró volt az olaj (lehet, hogy amikor elkezdte a sütést, még nem volt elég forró, mire mindet beleszaggatta, már túl forró volt). Ha az olaj már elég forró, akkor vissza kell venni (nem sokat), hogy folyamatosan ugyanazon a h?fokon tartsuk. 4, Ld. el?z? pont. Az olaj túl forró volt, a külseje már szinte megégett, belül meg nem volt ideje átsülni. Remélem, segítettem. Üdv, Alexandra

Törölt felhasználó

Alexandra! Köszönöm a segítséget, remélem ha legközelebb kipróbálom sikerülni fog.

Törölt felhasználó

kiprobáltam most ezt a receptet de nagyon nem jött össze.Pedig mindent a leirás szerint csináltam.

Baki Erzsebet

Szerintem komaradt az eleszto.Azert,hogy oly szep formas felpuffadt fankot kapjunk kene eleszto is.Nem?

Törölt felhasználó

Végignéztem a receptet. Ha süt?por van benne nem kell éleszt?!!!! Kanalas fánknak is nevezhetnénk. Kisütve lehet olyan mint egy "egérke". Ett?l még érdekesebb. Az állaga t?led függ. A folyadék és a liszt min?sége szerint a tészta változhat, de te irányítsd az eseményeket :) ! Közepes keménység? legyen, fánk tésztáról van szó :) Ügyeskedjetek. Akinek nem sikerült legyen a jelszó " legközelebb újra megpróbáljuk!" Így válhatsz profi konyha tündérré.

Törölt felhasználó

Nem lehet, hogy a tojás maradt ki a receptb?l? A többi joghurtos fánk receptnél (pl. gyümölcsjoghurtos fánk, vagy 5 perces fánk) 4dl joghurthoz 2 tojást írnak, 1,5-2dl joghurthoz 1 tojást.

Törölt felhasználó

Én most végeztem vele (vagyis már meg is ettük :-) ) Finom volt, ezt a receptet úgy kell csinálni, ahogy le van írva! Semmi gond nincs vele! :-) (pedig csak egy jó pár hete sütögetek vasárnaponként hobbiból, el?tte soha.. tehát nem vagyok a leggyakorlottabb :-) ) Igaz, én féladagot csináltam csak úgy próbából és nem volt itthon joghurtom, viszont volt tejfölöm :-) Sok sikert mindenkinek hozzá! :-) (én amúgy cukros fahéjba forgattam, mert erre vágytam épp :-) )

Törölt felhasználó

Nekem sem sikerült igazán... Még a tészta éppen éppen esetleg, de a formája.... Talán túl híg volt. Az el?ttem szólók akiknek sikerült kanállal szaggatták a leírás szerint?

Törölt felhasználó

Vierre? Mint a Renegát egyik f?szerepl?je? Hmmm, látom, irodalom szintjén egyezik az ízlésünk. :-)

Törölt felhasználó

Ez a véletlen m?ve :), sajnos a Renegáthoz még nem volt szerencsém, de mivel felhívtad rá a figyelmem, illene elolvasni...

Törölt felhasználó

Szerintem is kimaradt a tojás, és a liszt kevés 4 dl joghurthoz. Én a következ? hozzávalókból készítem és mindig isteni: 30 dkg liszt 3 ev?kanál cukor 2 pohár natúr joghurt 2 egész tojás 1/2 csomag süt?por. A hozzávalókat egy tálban összekeverjük és kanállal forró olajba szaggatjuk. Az olajból kivéve megszórjuk vaníliás cukorral, vagy egy tipp: én plusz 1 joghurtot veszek, amibe teszek fahéjat, vaníliás cukrot, jól kikeverem és a fánk mellé locsolom a tányérra mártogatósnak. Ezt persze lehet variálni pl. fahéj helyett baracklekvár, stb. kinek-kinek az egyéni fantáziája, ízlése szerint.

Törölt felhasználó

Töltsd fel külön receptként, légyszi, hogy el lehessen menteni!:)

Törölt felhasználó

Nekem is nagyon rossz lett,nem sült át és büdös volt!!!

Pfanni

Minden hozzászólást összegezve, én az eredeti recepten csak annyit változtattam, hogy kevesebb joghurtot (2 doboz, azaz 280 g) és 1 tojást tettem a tésztába. Szuper lett, a férjem nem nagyon szereti a fánkot, de ez iszonyatosan ízlett neki. Köszönöm a receptet!

Törölt felhasználó

Én is megcsináltam és nekem tökéletes lett.Nagyon finom és gyorsan elkészíthet?. Köszönöm a receptet:)

Baki Erzsebet

Igazad van kedves Gyöngyike.Ha süt?por van benne nem kell éleszt?,de Liebe Anna ötlete is elfogatható.Igérem én is kiprobálom,bár en élesztös fánkot szoktam késziteni és poharral szaggatom ki a kinyujtott tésztát.Mindég lukas és nagyon finom még másnap is.Üdvözlök minden hozzászolot.

Ilikefitt

Ezt a fánkot már sokszor elkészítettem, de nálam a két doboz joghurthoz 2 csomag süt?por kellett, és 30 dkg liszt a többi hozzávaló megegyezik az itt leírtakkal, és hagyni öt percig állni. Aztán ebb?l ami egy keményebb állagú tészta lesz és még kicsit meg is kel a süt?poroktól, kanállal szaggatni a forró olajba. Kicsit le is lehet nyomkodni a kanállal aki vékonyabban szereti. Hamar kisül, és nagyon finom mert a joghurt miatt nem szívja magába az olajat! Próbáljátok ki mert nagyon finom!

Törölt felhasználó

Sziasztok! A 10 perces fánk recept a következ? de nagyon finom . Én megcsináltam, szuper. 1 adag: 2 tojás,1 cs.süt?por(éleszt? nem kell!), 1 cs. vaníliás cukor,csipet só, 1db(2dl)natúr joghurt,6 púpozott ev?kanál liszt, ennyi az egész. Ebb?l kb.8-10 db lesz. Sütéshez, olaj. Jó étvágyat mindenkinek!!!!

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

A túl sok só az immunrendszeredet is hazavághatja

Sokszor írtunk már róla, hogy a túl sok só káros a szervezetre, valószínűleg ezt mindenki már magától is tudja. Azt viszont kevésbé, hogy világjárvány idején is érdemes különösen figyelni a sófogyasztás mérséklésére, mivel túl sok ebből az ízesítőből akár az immunrendszert is károsíthatja.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek