Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Forrázott fánk

Forrázott fánk
Forrázott fánk
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez volt gyermekkorom egyik kedvenc édessége. Ma vágytam valami desszertre, és ez jutott eszembe. A vőlegényemnek is nagyon ízlett, és azt mondta reméli, hogy máskor is sütök ilyen finomat neki. :) Vittem a leendő sógoromékhoz is, és a felesége azt mondta, hogy most már férjhez mehetek, nekem adják Attilát. :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsírt a vízzel és a sóval felforraljuk, majd hozzáöntjük a liszthez, és összedolgozzuk.
  2. Ezután egyenként belekeverjük a tojásokat, és hagyjuk egy 20 percet pihenni.
  3. Kanállal diónyi darabokat szaggatunk, és bő forró olajban kisütjük. Kanalat minden egyes fánknál mártsuk bele az olajba, hogy könnyen leforduljon róla.
  4. Porcukorba forgatva tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 980
elküldve: 0
receptkönyvben: 57
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Andrea

Mióta szakács: 2012.04.01.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: Halloween, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: fánk
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ördögpirula, göcsörtös fánk, fánk

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hoborc
Hoborc Sat, 2013-02-16 07:20

Namec,
Hát azért nem egészen.... A tészta alapja igen, de mivel a képviselőfánkot tepsire kell kiszaggatni és olaj nélkül sütni ezt pedig bő, forró olajban és nem kell megtölteni vanília krémmel. Csupán ennyi a különbség. A profiterolra sem mondjuk, hogy képviselő fánk. Hidd el számítanak ezek az apró különbségek.:-)
Andrea, köszi a receptet. Rég készítettem ilyet, ma hogy eszembe juttattad, megsütöm.

1028
finomliszt 40 dkg
sertészsír 15 dkg
víz 3 dl
1 csipet
tojás 5 db
napraforgó olaj 4 dl