r
Nosalty Logó

Krumplis lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Cafika
Krumplis lasagne
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 891 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1785 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 91 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3531.5 g
  • Cink
    203 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    904 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    784 mg
  • Nátrium
    1465 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    521.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    590 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20128 micro
Összesen 891 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.4 g

Zsír

  • Összesen
    83.2 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7063 g
  • Cink
    406 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    1807 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    1568 mg
  • Nátrium
    2929 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1042.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    300 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    186 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1179 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40257 micro
Összesen 1785 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2066 micro
Összesen 91 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A radicchio salátát felezzük, kivágjuk a szárát, majd 1-2 cm-es csíkokra metéljük, szita segítségével folyó víz alatt megmossuk.
  2. Egy lábasban vizet forralunk, majd beledobjuk a radicchio-t, 1 percig forraljuk, majd leszűrjük.
  3. Lenyomjuk a fokhagymát, összekeverjük a radicchio-val.
  4. Egy kis fazékban felolvasztunk 1 ek vajat, megpirítjuk benne a lisztet (nálam gluténmentes), hozzáadjuk a tejet kb. 2 dl, kb. 10 percig kis lángon kevergetve főzzük, majd hozzáadjuk a gorgonzolát is, kevergetjük, míg a sajt elolvad, sózzuk (csak óvatosan, mert a sajt elég sós), borsozzuk.
  5. Előmelegítjük a sütőt.
  6. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, majd 1/2 cm-es szeletekre vágjuk.
  7. Egy tűzálló tálat alul kirakunk krumplival (sózzuk, borsozzuk), ráhelyezzük a radicchio-t, majd rácsorgatjuk a sajtmártást, a legtetejére ismét krumplit rakunk (ezt sózzuk, borsozzuk).
  8. A tetejét leöntjük a maradék 1 ek olvasztott vajjal, megszórjuk a reszelt parmezán sajttal.
  9. Készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10898
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 19.

Ajánló

Testes vörösbor illik mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádjuk a radicchio-t, és gorgonzolával igazán nyerő páros.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek