r
Nosalty Logó

Norvég tejszínes krumpli darált hússal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Cinci
Norvég tejszínes krumpli darált hússal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A norvég tejszínes krumplihoz

A magyaros darált húshoz

A tetejére

Összesen 412 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A norvég tejszínes krumplihoz

A magyaros darált húshoz

A tetejére

Összesen 2476 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A norvég tejszínes krumplihoz

A magyaros darált húshoz

A tetejére

Összesen 96 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1213.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    1754 micro
  • β-karotin
    4208 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 412 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.3 g

Zsír

  • Összesen
    112.9 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    628 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7281.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1394 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    430 mg
  • Foszfor
    2290 mg
  • Nátrium
    2988 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.6 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1759.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3373 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    523 mg
  • Retinol - A vitamin:
    832 micro
  • α-karotin
    10522 micro
  • β-karotin
    25246 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    864 micro
Összesen 2476 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    410 micro
  • β-karotin
    985 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

A norvég tejszínes krumplihoz

A magyaros darált húshoz

A tetejére

Elkészítés

A norvég tejszínes krumplihoz

  1. A krumplit sós vízben, héjában félig megfőzzük (éppen annyira, hogy utána könnyen lehúzható legyen a héja). Karikákra vágjuk és tepsibe tesszük.
  2. Felaprítjuk a hagymát, majd egyenletesen beleszórjuk a tepsibe.
  3. A borsot, sót és a nagy lyukú reszelőn reszelt répát belekeverjük a tejszínbe, majd ezt ráöntjük a tepsiben lévő krumplira.
  4. A hagymát üvegesre pirítjuk (kevés olajon), majd a fokhagymával és a fűszerekkel együtt szép barnára sütjük a darált húst.
  5. A hústösszekeverjük a tejszínes krumplival, majd sütőbe tesszük 30 percre, ezután a tetejére reszelt sajtot teszünk, és még 15 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 296
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 72
  • Össznézettség: 36458
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Norvégiában telemarketinggel foglalkozom, de mikor beteg az ebédlőben a szakács, én szoktam főzni a kollégáimnak... Múltkor ezt 50 embernek csináltam (persze ez csak 5-6 fős recept) és minden kollégám meg volt érte őrülve:) A tejszínes krumpli norvég recept, a darált húsos változatot meg csak én agyaltam ki hozzá.

Hozzávalók

A norvég tejszínes krumplihoz

A magyaros darált húshoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...