Norvég tejszínes krumpli darált hússal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Cinci
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
A norvég tejszínes krumplihoz
-
167g burgonya96 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
67g főzőtejszín87 kcal
-
57g sárgarépa21 kcal
A magyaros darált húshoz
-
83g darált pulykahús96 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
24 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
A tetejére
-
17g sajt59 kcal
Összesen
412
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
A norvég tejszínes krumplihoz
-
1000g burgonya578 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
4g só0 kcal
-
1g bors3 kcal
-
400g főzőtejszín524 kcal
-
340g sárgarépa124 kcal
A magyaros darált húshoz
-
500g darált pulykahús575 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0 kcal
-
1g majoranna1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
A tetejére
-
100g sajt352 kcal
Összesen
2476
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
A norvég tejszínes krumplihoz
-
39g burgonya23 kcal
-
3.5g vöröshagyma1 kcal
-
0.5g vaj4 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15.6g főzőtejszín20 kcal
-
13.3g sárgarépa5 kcal
A magyaros darált húshoz
-
19.5g darált pulykahús22 kcal
-
3.5g vöröshagyma1 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0.6g napraforgó olaj6 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
A tetejére
-
3.9g sajt14 kcal
Összesen
96
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.4 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1213.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 232 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 382 mg
-
Nátrium 498 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 293.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 562 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 87 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 1754 micro
-
β-karotin 4208 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
412
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 170.3 g
Zsír
-
Összesen 112.9 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 628 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7281.1 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 146 mg
-
Kálcium 1394 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 430 mg
-
Foszfor 2290 mg
-
Nátrium 2988 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 197.6 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1759.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3373 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 184 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 52 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 268 micro
-
Kolin: 523 mg
-
Retinol - A vitamin: 832 micro
-
α-karotin 10522 micro
-
β-karotin 25246 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 864 micro
Összesen
2476
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 284 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 410 micro
-
β-karotin 985 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
96
kcal
Hozzávalók
A norvég tejszínes krumplihoz
-
10 közepes db burgonya
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 ek vaj
-
0.5 tk só
-
0.5 tk bors
-
4 dl főzőtejszín
-
2 nagy db sárgarépa
A magyaros darált húshoz
-
2 ek napraforgó olaj
-
1 teáskanál magyaros fűszerkeverék
-
0.5 tk majoranna
-
2 csipet bors
-
2 csipet ételízesítő
A tetejére
Elkészítés
A norvég tejszínes krumplihoz
- A krumplit sós vízben, héjában félig megfőzzük (éppen annyira, hogy utána könnyen lehúzható legyen a héja). Karikákra vágjuk és tepsibe tesszük.
- Felaprítjuk a hagymát, majd egyenletesen beleszórjuk a tepsibe.
- A borsot, sót és a nagy lyukú reszelőn reszelt répát belekeverjük a tejszínbe, majd ezt ráöntjük a tepsiben lévő krumplira.
- A hagymát üvegesre pirítjuk (kevés olajon), majd a fokhagymával és a fűszerekkel együtt szép barnára sütjük a darált húst.
- A hústösszekeverjük a tejszínes krumplival, majd sütőbe tesszük 30 percre, ezután a tetejére reszelt sajtot teszünk, és még 15 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 296
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 72
- Össznézettség: 36458
- Feltöltés dátuma: 2012. október 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Cinci
1 recept
Norvégiában telemarketinggel foglalkozom, de mikor beteg az ebédlőben a szakács, én szoktam főzni a kollégáimnak... Múltkor ezt 50 embernek csináltam (persze ez csak 5-6 fős recept) és minden kollégám meg volt érte őrülve:) A tejszínes krumpli norvég recept, a darált húsos változatot meg csak én agyaltam ki hozzá.