r
Nosalty Logó

Norvég tejszínes krumpli darált hússal

Cinci
Norvég tejszínes krumpli darált hússal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A norvég tejszínes krumplihoz

A magyaros darált húshoz

A tetejére

412
Kalória
28.4g
Fehérje
32.9g
Szénhidrát
18.8g
Zsír
293.2g
Víz
104.7g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
7.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A norvég tejszínes krumplihoz

A magyaros darált húshoz

A tetejére

Összesen 412 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A norvég tejszínes krumplihoz

A magyaros darált húshoz

A tetejére

Összesen 2476 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A norvég tejszínes krumplihoz

A magyaros darált húshoz

A tetejére

Összesen 96 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1213.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    293.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    1754 micro
  • β-karotin
    4208 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 412 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.3 g

Zsír

  • Összesen
    112.9 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    628 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7281.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1394 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    430 mg
  • Foszfor
    2290 mg
  • Nátrium
    2988 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    197.6 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    1759.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3373 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    523 mg
  • Retinol - A vitamin:
    832 micro
  • α-karotin
    10522 micro
  • β-karotin
    25246 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    864 micro
Összesen 2476 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    410 micro
  • β-karotin
    985 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 96 kcal

Elkészítés

A norvég tejszínes krumplihoz

  1. A krumplit sós vízben, héjában félig megfőzzük (éppen annyira, hogy utána könnyen lehúzható legyen a héja). Karikákra vágjuk és tepsibe tesszük.
  2. Felaprítjuk a hagymát, majd egyenletesen beleszórjuk a tepsibe.
  3. A borsot, sót és a nagy lyukú reszelőn reszelt répát belekeverjük a tejszínbe, majd ezt ráöntjük a tepsiben lévő krumplira.
  4. A hagymát üvegesre pirítjuk (kevés olajon), majd a fokhagymával és a fűszerekkel együtt szép barnára sütjük a darált húst.
  5. A hústösszekeverjük a tejszínes krumplival, majd sütőbe tesszük 30 percre, ezután a tetejére reszelt sajtot teszünk, és még 15 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Norvégiában telemarketinggel foglalkozom, de mikor beteg az ebédlőben a szakács, én szoktam főzni a kollégáimnak... Múltkor ezt 50 embernek csináltam (persze ez csak 5-6 fős recept) és minden kollégám meg volt érte őrülve:) A tejszínes krumpli norvég recept, a darált húsos változatot meg csak én agyaltam ki hozzá.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek