r
Nosalty Logó

Gluténmentes mascarponetorta

Ínyencfitnesz
Gluténmentes mascarponetorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A "piskótához"

A krémhez

396
Kalória
8.8g
Fehérje
43.5g
Szénhidrát
21.1g
Zsír
10.8g
Víz
72.3g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
14.4g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A "piskótához"

A krémhez

Összesen 396 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A "piskótához"

A krémhez

Összesen 2384 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A "piskótához"

A krémhez

Összesen 333 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 396 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    126.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1709.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    1043 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    261.1 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    416 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    879 micro
Összesen 2384 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    9.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 333 kcal

Elkészítés

A "piskótához"

  1. A datolyát 1-2 percre áztassuk forró vízbe, majd csepegtessük le, és a zabpehellyel együtt tegyük nagy teljesítményű turmixgépbe, és turmixoljuk egyneművé.
  2. A kapott masszát nyomkodjuk egy 16 cm-es tortaforma aljába, a teteje legyen nagyjából egyenletes. Kenjük meg a tetejét a lekvárral, majd az egészet tegyük a mélyhűtőbe, amíg elkészül a krém.

A krémhez

  1. A két tojássárgáját folyton kevergetve gőzöljük meg vízfürdőben kb. 2-3 percig. Amikor elkezd sűrűsödni, vegyük le a tűzről, és tegyük a tálkát jéghideg vízbe, hogy a sárgáják ne ugorjanak össze a további hőhatástól.
  2. Ha kicsit kihűltek a sárgáják, tegyük hozzá az instant kávét és a xilitet, és lendületesen kevergessük, amíg csomómentes nem lesz.
  3. A tojássárgájás keveréket adjuk a mascarponéhoz, tegyük bele az útifű maghéjat is, majd az egészet keverjük ki egyenletesre.
  4. Vegyük ki a "piskótát" a fagyasztóból, egyengessük a tetejére a krémet, és díszítsük ki a tortát. Én gránátalmát használtam, de bármi mást is használhatsz, amit szeretsz.
  5. Tegyük vissza a tortát a fagyasztóba, és kb. 20-30 perc múlva fogyasztható. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p

Villámgyors, mégis nagyon ünnepi torta. Gluténmentes zabpehely és instant kávé már sok helyen kapható, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják. Ha laktózérzékeny is van a csapatban, használj laktózmentes mascarponét. Én is így tettem. :) Jó étvágyat!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...