Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes mascarponetorta

Gluténmentes mascarponetorta
Gluténmentes mascarponetorta
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Villámgyors, mégis nagyon ünnepi torta. Gluténmentes zabpehely és instant kávé már sok helyen kapható, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják. Ha laktózérzékeny is van a csapatban, használj laktózmentes mascarponét. Én is így tettem. :) Jó étvágyat!

hozzávalók / 6 adag

A "piskótához"

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A "piskótához"

  1. A datolyát 1-2 percre áztassuk forró vízbe, majd csepegtessük le, és a zabpehellyel együtt tegyük nagy teljesítményű turmixgépbe, és turmixoljuk egyneművé.
  2. A kapott masszát nyomkodjuk egy 16 cm-es tortaforma aljába, a teteje legyen nagyjából egyenletes. Kenjük meg a tetejét a lekvárral, majd az egészet tegyük a mélyhűtőbe, amíg elkészül a krém.

A krémhez

  1. A két tojássárgáját folyton kevergetve gőzöljük meg vízfürdőben kb. 2-3 percig. Amikor elkezd sűrűsödni, vegyük le a tűzről, és tegyük a tálkát jéghideg vízbe, hogy a sárgáják ne ugorjanak össze a további hőhatástól.
  2. Ha kicsit kihűltek a sárgáják, tegyük hozzá az instant kávét és a xilitet, és lendületesen kevergessük, amíg csomómentes nem lesz.
  3. A tojássárgájás keveréket adjuk a mascarponéhoz, tegyük bele az útifű maghéjat is, majd az egészet keverjük ki egyenletesre.
  4. Vegyük ki a "piskótát" a fagyasztóból, egyengessük a tetejére a krémet, és díszítsük ki a tortát. Én gránátalmát használtam, de bármi mást is használhatsz, amit szeretsz.
  5. Tegyük vissza a tortát a fagyasztóba, és kb. 20-30 perc múlva fogyasztható. Jó étvágyat!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 305
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ínyencfitnesz

Mióta szakács: 2017.11.19.
4 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mascarpone torta mascarpone szelet

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Miss Dawn
Miss Dawn Sun, 2018-04-01 15:19

Dupla adag mascarpone-t használtam fel, lekvár pedig áfonyás volt, és a tetejére is áfonyát tettem. Nagyon könnyű elkészteni és isteni lett! Köszönöm a receptet :)

396
zabpehely 2 bögre
datolya 15 db
cukormentes lekvár 3 ek
mascarpone 250 g
tojássárgája 2 db
xilit 4 ek
instant kávé 1 teáskanál
útifű maghéj 1 ek