r
Nosalty Logó

Habos epertorta sütés nélkül

vikki
Habos epertorta sütés nélkül
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

869
Kalória
10.4g
Fehérje
59g
Szénhidrát
66.2g
Zsír
104g
Víz
126.6g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
26.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 869 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 4342 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 319 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    66.2 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    104 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 869 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    330.9 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    633 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1682.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    885 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    295.1 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    519.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1773 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1736 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    414 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 4342 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 319 kcal

Elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk, a darált kekszhez adjuk és összegyúrjuk. A formát kibéleljük sütőpapírral, és belenyomkodjuk a kekszes masszát úgy, hogy a forma peremére is kerüljön.
  2. Az epret megmossuk, leturmixoljuk és 3 kanálnyi cukorral elkezdjük forralni. Ha már sűrű, kicsit lekváros állagú, félrehúzzuk, és megvárjuk, míg teljesen kihűl.
  3. A hidegen oldódó zselatint kevés tejszínnel simára keverjük. A hideg tejszínt habbá verjük.
  4. Egy nagy tálban a mascarponéhoz adjuk a maradék cukrot és a vanílás cukrot, és habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejföl, a feloldott zselatint és a reszelt citromhéjat, majd elkeverjük benne a kihűlt eperszószt is. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot.
  5. Az így kapott habot óvatosan a kekszes réteg tetejére simítjuk (pár kanállal félretehetünk majd díszítésnek). Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt díszíthetjük a félretett krémmel vagy gyümölcsdarabokkal is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...