Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dupla nutellás sajttorta

Dupla nutellás sajttorta
Dupla nutellás sajttorta
85 perc / előkészület: 60 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Korábbi sajttorta receptemben már említettem, hogy gyenge pontom a sajttorta, így amikor (egyébként nem nagy tortarajongó) párom születésnapjára tortareceptet kerestem, kissé magamnak is kedveztem a végső kombináció kiválasztásával, és próbáltam egy kevésbé édes verziót választani. Igaz, ha lenne extrém magas kalóriatartalom rubrika, akkor most be kellene ikszelnem.
 
A torta alja nem a hagyományos keksz alapú, hanem egy könnyű vajastészta, ezt követik a nutella rétegek: egy sűrű csokoládés és egy könnyű sajtkrémes. Mindezt egy üvegtálban készítettem, így látványnak sem utolsó és egy romantikus vacsora végén osztozhattunk a tortán... Hmm, akár Valentin napra is jó lenne.;)

hozzávalók / 4 adag

A vajas tészta alaphoz

A csokis nutellás réteghez

A nutellás sajttorta réteghez

A díszítéshez

ajánlat

A recepthez 1,6 literes üvegfazekat használtam, ami persze cserélhető, akár egy nagyobb piteformára is. Ha piteformára cseréljük, akkor javaslom, hogy duplázzuk meg a mennyiségeket, úgy majd szépen kitölti azt is. Mivel ez egy folyékonyabb verzió, így hagyományos tortaként nem áll meg, le fog csúszni a sajtréteg!
 
Ha üvegformát használunk, fontos, hogy minden lecsöppent foltot azonnal letöröljünk egy száraz kendővel, mert a foltos üvegtál nem túl étvágygerjesztő, még ha isteni is a tartalma, így jó lesz néhány papírtörlőre a kezünk ügyében, biztos, ami biztos.
Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta alap elkészítése:
  1. A vajat a liszttel szétmorzsoljuk, és összegyúrjuk egy tálban, amikor teljesen elvegyült, 1 jó evőkanál tejfölt adunk hozzá, és átgyúrjuk a tésztát. Folpackba csomagoljuk, és 30-40 percre hűtőbe tesszük.
  2. Hűtés után kinyújtjuk kerekre, és a tál aljára egyengetjük, próbáljuk egyenletesen körben kitölteni a formát, hogy ne csurogjanak be a további rétegek.
  3. 20 perc alatt megsütjük, majd megvárjuk, amíg lehűl a forma, és hűtőbe tesszük. Vigyázzunk, nehogy túlsüssük, amint megszilárdul a teteje, már jó is!
​Csokis nutellás réteg elkészítése:
  1. A tejszínt kisebb lábosban felforraljuk, félrehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a csokidarabkákat, addig keverjük, amíg felolvadnak, és ekkor belekeverjük a nutellát.
  2. A kész krémet óvatosan a tészta alapra kanalazzuk, majd a formát újra hűtőbe tesszük. Tadám!
​Nutellás sajttorta réteg elkészítése:
  1. A krémsajtot kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a nutellát, amikor az egész homogén krémet alkot, a mascarponét is hozzáadjuk.
  2. A tejszínhez öntjük a vanília kivonatot és a porcukrot, majd felverjük. Az egyharmadát alaposan elkeverjük a krémsajttal, majd óvatosan hozzáadjuk a maradékot is, hogy minél habosabb maradjon.
  3. Végül a krémet rákanalazzuk a formában a csokis rétegre, és az egészet kihűtjük.
Díszítés:
  1. Tálalás előtt megmossuk az áfonyát, és lecsepegtetjük.
  2. A mandulakivonatot a tejszínhez adjuk, és felverjük.
  3. Egy kinyomóval habcsókot formázunk a torta tetejére, és megszórjuk az áfonyával.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 15 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 057
elküldve: 2
receptkönyvben: 116
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

nopara

Mióta szakács: 2010.04.18.
45 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

nutellás sajttorta, sajttorta csokival, csokis sajttorta, tejszínes sajttorta csokival

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1016
vaj 100 g
finomliszt 4 púpozott ek
tejföl 1 ek
étcsokoládé 80 g
habtejszín 60 ml
nutella 3 ek
krémsajt 125 g
porcukor 1 ek
nutella 90 g
mascarpone 60 g
habtejszín 120 ml
porcukor 1 ek
vanília kivonat 1 teáskanál
habtejszín 120 ml
porcukor 2 ek
mandulaaroma 3 ml
áfonya 100 g