r
Nosalty Logó

Málnás sajttorta Ozsvarcsilla konyhájából

ozsvarcsilla
Málnás sajttorta Ozsvarcsilla konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

846
Kalória
17.5g
Fehérje
47g
Szénhidrát
65.7g
Zsír
96.2g
Víz
217g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
23.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 846 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 5069 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 249 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    65.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1016.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    96.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 846 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    105.1 g

Zsír

  • Összesen
    394 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6098.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1755 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    2272 mg
  • Nátrium
    1643 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    282.2 g
  • Cukor
    141 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    577.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1028 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    930 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1827 micro
Összesen 5069 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 249 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A 6 db tojást szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük robotgép segítségével. Egy másik tálban a sárgáját a porcukorral habosra keverjük.
  2. A porcukorral összekevert tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, az olajat és a kakaóport, szintén robotgéppel összedolgozzuk.
  3. A masszához hozzákeverjük egy fakanál segítségével a tojásfehérjehabot, és a kapott tésztát egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. A tésztát hagyjuk kihűlni, közben a krémet elkészítjük.

Krémhez

  1. A mascarponét egy tálba tesszük, és a vaníliás cukorral, porcukorral ízlés szerint kikeverjük.
  2. Egy másik tálba a habtejszínt robotgéppel felverjük.
  3. A kész habhoz hozzáadjuk a mascarponét, és szintén robotgéppel összedolgozzuk.
  4. Végül a friss málnát óvatosan belekeverjük. A kész krémet a tésztára tesszük, elsimítjuk.

Tetejére

  1. A szamócás pudingport 400 ml tejjel és 3 evőkanál cukorral készre főzzük, közben hozzáadjuk az életfestéket, hogy pirosabb legyen.
  2. A kész pudingot a sütemény tetejére öntjük, tetszés szerint málnával díszítjük.
  3. A kész tortát tálalásig hűtjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy utólag ünnepelt születésnapra készítettem, könnyű tavaszi torta, friss gyümölccsel az igazi! :)

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...