r
Nosalty Logó

Vaníliás-cappuccinókrémes kakaótorta pirított mogyoróval

Iluska
Vaníliás-cappuccinókrémes kakaótorta pirított mogyoróval
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Kakaós lap

Vaníliás cappuccinókrém

1247
Kalória
20.8g
Fehérje
118.9g
Szénhidrát
79.2g
Zsír
66.8g
Víz
150g
Koleszterin
8.2g
Élelmi rost
57.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Kakaós lap

Vaníliás cappuccinókrém

Összesen 1247 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Kakaós lap

Vaníliás cappuccinókrém

Összesen 7482 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Kakaós lap

Vaníliás cappuccinókrém

Összesen 320 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    79.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1318.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    118.9 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    257 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 1247 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.9 g

Zsír

  • Összesen
    475.3 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    273 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    106 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7910.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    2234 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    688 mg
  • Foszfor
    3089 mg
  • Nátrium
    1620 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    713.3 g
  • Cukor
    346 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

Víz

  • Összesen
    400.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1622 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    122 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    434 micro
  • Kolin:
    764 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1539 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    984 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1279 micro
Összesen 7482 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 320 kcal

Elkészítés

Kakaós lap

  1. A kakaós laphoz az 5 tojássárgáját, cukrot, olajat, meleg vizet összekeverjük. Jó krémesre! A lisztet, kakaóport, sütőport, szódabikarbónát egy másik tálban összekeverjük, majd a tojásos cukorhoz öntjük. Jól kikeverjük. A tojásfehérje felvert habját kanalanként beledolgozzuk, és óvatosan beleforgatjuk. (ne törjük össze a habot!)
  2. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük (kb. 21x28 cm-méretű) a masszát és előmelegített sütőben, és 200c- fokon tűpróbáig sütjük. Közben az aprított mogyorót megpiríthatjuk.
  3. Összeállítjuk a tortát: Miután kihűlt, 2 vagy 3 lapba vágjuk, széleit levágjuk, (ez kerül majd az oldalára morzsaként)megkenjük a krém egy részével, pirított mogyorót szórunk rá. Rátesszük a következő lapot, ezt is megkenjük, megszórjuk mogyoróval. A harmadik lapot is rátesszük, vékonyan bekenjük krémmel.
  4. A levágott széleket aprítógépben morzsásra daráljuk, és ezzel díszítjük az oldalát.
  5. A megmaradt krémmel tetszés szerint díszítjük, pirított mogyoróval és a morzsalékosra darált tészta maradékával szórjuk. Hűtőbe tesszük összeérni. Majd szeleteljük. Jó étvágyat!!

Vaníliás cappuccinókrém

  1. A pudingporokat elkeverjük a cukrokkal, kis tejjel simára keverjük. Majd hozzáöntjük a többi tejet, és felfőzzük állandó keverés mellett, amíg be nem sűrűsödik.
  2. Hozzáadjuk a vaníliaaromát, a vaníliás cappuccinóport. Mikor langyosra kihűlt, a margarinnal selymesre, simára keverjük(ezt gépi mixerrel könnyebb).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x21

Egyszerűen elkészül, csak bele kell fogni!! A díszítés csak úgy jött, mikor a kezemben tartottam a krémmel teli habzsákot...... A pirított mogyoró valami fantasztikus ízt kölcsönöz az egész süteménynek!!! :-)))

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek