r
Nosalty Logó

Egyszerű vörös bársony torta

Néth Martina
Egyszerű vörös bársony torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

788
Kalória
13.2g
Fehérje
101.5g
Szénhidrát
35.9g
Zsír
31.9g
Víz
170.6g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
51.1g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 788 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 6298 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 274 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    101.5 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 788 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.4 g

Zsír

  • Összesen
    287 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3298.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    963 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1105 mg
  • Nátrium
    749 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    812.2 g
  • Cukor
    409 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    255.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2362 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    676 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2323 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1064 micro
Összesen 6298 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    11.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 274 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A sütőt melegítsük elő 170 fokra. A vajat a porcukorral habosítsuk ki. Kb. 5 perc.
  2. A tojásokat egyesével adjuk a vajas masszához. Mindegyiket alaposan keverjük el.
  3. A tejet, sót, ételfestéket, kakaóport és késhegynyi őrölt kardamomot keverjük össze egy edényben. A vajas masszához keverjük kis adagonként a lisztet és a tejet. Felváltva adagoljuk, és mindig simára keverjük.
  4. A szódabikarbónát és az ecetet keverjük össze. Habosodni fog, de nem kell megijedni. Mehet a masszához. Gyors mozdulattal összekeverjük, és mehet 3 db 20 cm-es formában a sütőbe. Külön-külön is megsüthető! A formát kivajazzuk, aljára papírt teszünk. Masszát, ha beleöntöttük, határozottan az asztalhoz ütögetjük, hogy a buborékok kijöjjenek. Kb. 50 perc alatt megsül. Tűpróba!
  5. A pudingot készítsük el a 350 ml tejjel. Hűtsük ki. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd mehet hozzá a kihűlt puding. Végül kanalanként hozzáadjuk a citromos joghurtot.
  6. A kisült piskótákat egyenesre vágjuk. Betöltjük, kívülről bekenjük. A leesett széleket pedig elmorzsoljuk, és kívülről beszórjuk vele a tortát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20

Mivel első nekifutásra szuperjól sikerült, ezért ajánlom bátran mindenkinek! Azóta bevált jó családi recept lett.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Így főzheted tökéletes állagúra a spagettit: gluténmentesre is alkalmazható

Egy új kutatás részletesen elemezte, hogyan lehet a leghatékonyabban elkészíteni a hagyományos és a gluténmentes tésztákat, számolt be Andrea Scotti a The Independent-ben. A szakértők először röntgensugarakkal vizsgálták meg a spagetti belső szerkezetét, majd neutronsugarak segítségével követték nyomon, hogyan változik a tészta mikrostruktúrája különböző főzési feltételek mellett. Napi tippünk elárulja, hogyan csinálhatod a legjobban a tésztafőzést!

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Palacsinta alaprecept

Kicsi és nagyok kedvence a palacsinta. Akár sós, akár édes töltelékkel készíted, a legfontosabb, hogy az alap rendben legyen: ez a mi tökéletes palacsinta alapreceptünk, amiben biztosan ...