r
Nosalty Logó

Pudingkrémes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dézi
Pudingkrémes torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

Összesen 664 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

Összesen 3987 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tortalaphoz

A krémhez

Összesen 220 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1046.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 664 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.6 g

Zsír

  • Összesen
    204.9 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1665 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6279.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1989 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    2231 mg
  • Nátrium
    1794 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    454.9 g
  • Cukor
    266 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    565 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1955 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    954 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1929 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1485 micro
Összesen 3987 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 220 Kcal

Hozzávalók

A tortalaphoz

A krémhez

Elkészítés

A tortalaphoz

  1. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra.
  2. A lisztet keverjük össze alaposan a sütőporral.
  3. Közben a sütőt melegítsük elő.
  4. A tojások fehérjét a sóval verjük kemény habbá.
  5. A felvert tojások sárgájára óvatosan adagoljuk hozzá a lisztet. Végül a felvert tojásfehérjéket adjuk hozzá, és óvatosan keverjük össze.
  6. Öntsük kivajazott és lisztezett tortaformába. Süssük meg. Egy ideig hagyjuk a sütőben hűlni, a torta készítéshez várjuk meg, hogy teljesen kihűljön.
  7. Közben elkészítjük a krémet. A tejjel felfőzük a pudingot a cukorral, sűrű krémet kapunk. Hagyjuk kihülni..
  8. A tejszínt felverjük jó keményre. A krémet és a tejszínt összekeverjük óvatosan.
  9. A tortát 3 felé vágjuk. Megkenjük a lapokat krémmel, majd gyümölcsöt is teszünk rá. Ki melyiket szereti. Úgy osztjuk el a krémet, hogy ezzel vonjuk be a tortánkat is.
  10. Tetejét gyümölccsel, tejszínnel és citromfűvel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 14341
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyszerű és nagyon finom torta. Könnyű elkészíteni. Unokáim nagyon szeretik. Ballagásra csináltam egy barátnőm fiának, nagyon nagy sikere volt. Egy morzsa sem maradt belőle.

Hozzászólások

Salamon Csilla

Nagyon szép ízléses:)

Dézi

Köszönöm Csilla! Hidd el nagyon finom is.

Törölt felhasználó

A krémbe elég lesz a 0,5 dl habtejszín?Nem elírás?

Dézi

Bocsánat 500ml . Elírtam:) Köszi a figyelmeztetést. Üdv :Dézi

Törölt felhasználó

Közben már megcsináltam,és 0,5 liter tejszínt tettem bele végülis!Nagyon finomra sikerült,egy baj volt csak hogy kb.:5perc alatt elfogyott az egész!Köszi a receptet!

Dézi

Klarissa! Az egyáltalán nem baj hogy elfogyott hiszen azt jelenti hogy akkor nagyon jól sikerült:) Nagyon örülök hogy ízlett.

Törölt felhasználó

ezek szerint csak nekem nem sikerült elkészítenem. A krém nem krém lett,hanem állagra kb mint a madártej,na azt kenje bele vki a tortába :(

Dézi

mandy84.Ha a két csomag pudingot felf?z?d 1/2 liter tejben akkor ha kih?l és hozzáadod az 500ml tejszín felvert kemény habját nem lehet olyan mint a madár tej.Valamit nem jól csináltál akkor. Én már azóta számtalanszor elkészítettem szülinapra ballagásra.Mindig finom lett.

Törölt felhasználó

Akkor a recept leírása volt ..., szép szóval élve pontatlan,hiszen sehol nem szerepel,hogy a kih?lt pudingba kell belekeverni a tejszínt. Itt kezd?dnek a problémák az ilyen oldalaknál, hogy mindenki beírkál mindenféle receptet,csak épp elfelejti leírni az apró részleteket is. :(

Gabys

Kedves mandy84 teljesen egyértelm? pedig. Figyelmesen olvasd el a 7. és a 8. pontot az elkészítésnél. Hogy lehetne ennél egyértelm?bben leírni??? Én is szoktam "beírkálni" recepteket, és feltételezem a másikról a figyelmet és a szövegértést:)Ha az a rész vagy szó hiányzik neked, hogy hagyjuk kicsit kevergetve kihülni, arra azt tudom mondani, szerintem logikus........ Szép napot neked. És bocs h beleszóltam....

Törölt felhasználó

Logikus,kinek? Aki tapasztalt a sütés terén? Mert tegyük fel egy olyan embernek,aki még soha semmit nem sütött,nem biztos h annyira egyértelm?. Mellesleg pudingot f?ztem már,fél liter tejbe egy csomag pudingport írnak,ami ha kih?l,megdermed úgy, hogy abba az istenért se fog senki belekeverni semmit,na már most ez dupla pudingporral... Ezért nem mertem várni addig,míg kih?l,mivel leírva sem volt. Bocs,nem én vagyok a hülye,szarul volt leírva. Nemcsak nagymama korú emberek sütnek,akik ismerik sütés minden praktikáját, gondolni kéne a kezd?kre is. De amúgyis, sztem alap, hogy pontról pontra fogalmazom meg, hogy kell elkészíteni valamit.

Dézi

Kedves Gabys. Köszönöm a hozászolásodat.

Dézi

Nem kell veszekedni ezen. Szerintem akkor Ha valami nem egyértelm? normális hangnembe kell megkérdezni kedves mandy84. Le van írva pontosan minden .Tényleg csak oda kell figyelni. De azért egy tanácsot még ide írok neked kezd?nek.ha pudingból csinálunk krémet soha sem a tasakon el? írtak szerint készítünk krémet bel?le.Mindig 3dl vagy 4 dl tejjel f?zzük.Mert a hozzáadott anyag pl tejszín vagy margarin lágyítja az állagát. további jó sütést.

Törölt felhasználó

Már bocs,de ki veszekszik? Ti estetek nekem,én csak megjegyeztem,olvasd vissza,h nekem nem sikerült. Erre jöttek a hülye dumák, hogy pedig rendesen le van írva. Pedig nincs,csak mindenki a 20 éves tapasztalata alapján tudta, hogy mit kell tenni. Egy recept akkor van rendesen leírva,ha az lépésr?l lépésre megmondja,mit kell tenni,mert aki pl. el?ször süt,az nem fogja tudni. (Nincs odaírva ugyan h várd meg míg kih?l,de tudhattad volna magadtól is.)Na ilyen receptekb?l nem kérek,köszönöm.

Dézi

Nos hogy egyértelm? legyen neked ki javítottam. Nincs több hozzá f?zni valóm. Talán csak annyi hogy a kezd?k is tudnak logikusan gondolkodni. Úgy látszik ebben az esetben nem!

Törölt felhasználó

Nem kell bunkózni,azért mert hibáztál a leírásban.Szerencsére még vannak olyan emberek,akik rendesen le tudnak írni egy receptet. Persze a te esetedben még a helyesírás is problémát okoz, ahogy látom,akkor mit is várhatnék... Békén lehet hagyni,hiányosan volt leírva és kész.

Dézi

Legyen igazad :D .

Törölt felhasználó

Ja,és nem a tasakon el?írtak szerint csináltam semmit,hanem az itt leírtak szerint. Pontról pontra azt csináltam,ami le volt írva,én nem hagytam ki semmit. A receptb?l maradtak ki infok:( És mit kéne megkérdezni,miután már el lett rontva? El?re meg nem tudtam, hogy nem lesz jó. Ja,és még valami:tegnap készítettem szintén egy pudingkrémes sütit, meglep?,bele volt írva,hogy miel?tt a margarint hozzáadjuk,várjuk meg h kih?ljön a puding.Így tettem,jó is lett a süti.

Hozzávalók

A tortalaphoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek