r
Nosalty Logó

Vajhal zöldséges palacsinta tekercsekkel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
modosa
Vajhal zöldséges palacsinta tekercsekkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A vajhalhoz

A palacsintához

A palacsinta töltelékhez

Összesen 2270 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A vajhalhoz

A palacsintához

A palacsinta töltelékhez

Összesen 9069 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A vajhalhoz

A palacsintához

A palacsinta töltelékhez

Összesen 39 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.2 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6896.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    2215 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    1171 mg
  • Foszfor
    2202 mg
  • Nátrium
    1138 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    369.1 g
  • Cukor
    155 mg
  • Élelmi rost
    123 mg

VÍZ

  • Összesen
    4187.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    2
  • A vitamin (RAE):
    2033 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    550 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    1899 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1519 micro
  • Kolin:
    849 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    3980 micro
  • β-karotin
    18346 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28465 micro
Összesen 2270 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    492.8 g

Zsír

  • Összesen
    243.9 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    1091 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    27587 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    383 mg
  • Kálcium
    8860 mg
  • Vas
    192 mg
  • Magnézium
    4683 mg
  • Foszfor
    8808 mg
  • Nátrium
    4554 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1476.6 g
  • Cukor
    619 mg
  • Élelmi rost
    493 mg

VÍZ

  • Összesen
    16748.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    2
  • A vitamin (RAE):
    8133 micro
  • B6 vitamin:
    26 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    96 mg
  • C vitamin:
    2199 mg
  • D vitamin:
    524 micro
  • K vitamin:
    7598 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    15 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    147 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6077 micro
  • Kolin:
    3396 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1257 micro
  • α-karotin
    15920 micro
  • β-karotin
    73385 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113860 micro
Összesen 9069 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    327 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    508 micro
Összesen 39 kcal

Hozzávalók

A vajhalhoz

A palacsintához

A palacsinta töltelékhez

Elkészítés

A vajhalhoz

  1. A hal rövid készítési ideje miatt a palacsintával kezdünk:
  2. A hozzávalókból kézi mixer segítségével összeállítjuk a palacsintatésztát és egy fél órára betesszük a hűtőbe.
  3. A zöldségeket a vajon, kevés vízzel és sóval roppanósra pároljuk.
  4. A tejszínt, a tejet és a tojás sárgáját összekeverjük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
  5. Kivajazunk egy 20x20 cm-es tűzálló tálat.
  6. A sütőt 190 C-ra előmelegítjük.
  7. A kisütött palacsintákat megtöltjük a zöldséggel, megszórjuk a reszelt sajttal, szorosan föltekerjük. Levágjuk a tekercsek két szélét, három részre vágjuk, majd szorosan egymás mellé téve a kivajazott tálba állítjuk.
  8. Ráöntjük a tejszínes keveréket, megszórjuk a parmezánnal, és forró sütőben kb. 40 perc alatt arany barnára sütjük.
  9. Hal készítése:
  10. Lereszeljük a citrom héját.
  11. A vajat kikeverjük sóval, borssal (én virágborsot használtam, de a színes bors is tökéletes), egy csipet barna cukorral, és a citromhéjjal.
  12. A halszeletek egyik oldalát megborsozzuk, a másikat enyhén megsózzuk és borsozzuk.
  13. Közepesen forró serpenyőben felolvasztjuk a fűszeres vajat és rádobjuk a halat, sózott oldalával lefelé.
  14. 2-3 percig sütjük, megfordítjuk, aláöntjük a bort és további 2 percig sütjük.
  15. Miután kivettük a halat a serpenyőből, a vajas lébe facsarjuk egy fél citrom levét, összeforraljuk, és tálaláskor a halra kanalazzuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11784
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 19.

Ajánló

    CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bár kezdődne úgy ez a történet, hogy a recept egy olaszországi hosszúhétvége eredményének köszönhető, de sajnos - bár jó hely az is - most csak a budakalászi Coráig jutottam el. Magyarországon - tenger hiányában - nagyon csekélyek a lehetőségek, mind tapasztalatszerzés, mind árulelőhely szempontjából, és ezt a hiányt látszik most pótolni a Cora (istenbizony nem kapok százalékot, csak örülök a lehetőségnek és terjesztem). A vajhal nekem eddig ismeretlen terep volt, nem ettem még, csak sushinak, de hát ettől lett csak igazán érdekes a hadművelet!

Hozzávalók

A vajhalhoz

A palacsintához

A palacsinta töltelékhez

Címlapról ajánljuk

4 bonyolult étel, amelynek lusta verziója is létezik

Vannak a konyhaművészetnek azon ételremekei, amelyekhez csak ritkán nyúlunk vagy kevésszer jutunk el, mert megfőzésükhöz nemcsak sok idő, de némi kézügyesség/tapasztalat is szükséges. Ha mégis nagyon rákívánunk valamelyikre, de nem akarunk sokat bíbelődni, készítsük el à la lusta módon.

Lakos Benedek

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.