Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajhal zöldséges palacsinta tekercsekkel

Vajhal zöldséges palacsinta tekercsekkel
Vajhal zöldséges palacsinta tekercsekkel
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár kezdődne úgy ez a történet, hogy a recept egy olaszországi hosszúhétvége eredményének köszönhető, de sajnos - bár jó hely az is - most csak a budakalászi Coráig jutottam el.
Magyarországon - tenger hiányában - nagyon csekélyek a lehetőségek, mind tapasztalatszerzés, mind árulelőhely szempontjából, és ezt a hiányt látszik most pótolni a Cora (istenbizony nem kapok százalékot, csak örülök a lehetőségnek és terjesztem).
A vajhal nekem eddig ismeretlen terep volt, nem ettem még, csak sushinak, de hát ettől lett csak igazán érdekes a hadművelet!

hozzávalók / 4 adag

A vajhalhoz

A palacsintához

A palacsinta töltelékhez

ajánlat


 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Szólj hozzá!

elkészítés

A hal rövid készítési ideje miatt a palacsintával kezdünk:

  1. A hozzávalókból kézi mixer segítségével összeállítjuk a palacsintatésztát és egy fél órára betesszük a hűtőbe.
  2. A zöldségeket a vajon, kevés vízzel és sóval roppanósra pároljuk.
  3. A tejszínt, a tejet és a tojás sárgáját összekeverjük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
  4. Kivajazunk egy 20x20 cm-es tűzálló tálat.
  5. A sütőt 190 C-ra előmelegítjük.
  6. A kisütött palacsintákat megtöltjük a zöldséggel, megszórjuk a reszelt sajttal, szorosan föltekerjük. Levágjuk a tekercsek két szélét, három részre vágjuk, majd szorosan egymás mellé téve a kivajazott tálba állítjuk.
  7. Ráöntjük a tejszínes keveréket, megszórjuk a parmezánnal, és forró sütőben kb. 40 perc alatt arany barnára sütjük.

Hal készítése:

  1. Lereszeljük a citrom héját.
  2. A vajat kikeverjük sóval, borssal (én virágborsot használtam, de a színes bors is tökéletes), egy csipet barna cukorral, és a citromhéjjal.
  3. A halszeletek egyik oldalát megborsozzuk, a másikat enyhén megsózzuk és borsozzuk.
  4. Közepesen forró serpenyőben felolvasztjuk a fűszeres vajat és rádobjuk a halat, sózott oldalával lefelé.
  5. 2-3 percig sütjük, megfordítjuk, aláöntjük a bort és további 2 percig sütjük.
  6. Miután kivettük a halat a serpenyőből, a vajas lébe facsarjuk egy fél citrom levét, összeforraljuk, és tálaláskor a halra kanalazzuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 640
elküldve: 4
receptkönyvben: 230
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

modosa

Mióta szakács: 2009.05.31.
50 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

vajhal steak

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mariello
Mariello Sun, 2012-07-08 13:03

Hát ez nagyon finom lehet.Nagyon guszta.Szerintem a palacsinta önálló ételként is megállja a helyét, hal vagy hús nélkül is!.Elmentem és jövőhéten elkészítem.Köszönöm a receptet.

Kardos MIHÁLY
Kardos MIHÁLY Tue, 2011-12-27 12:44

receptekben ahal darab ,darab ,fogas > vajban olajban sütve Gundel Art élő friissen
km

modosa
modosa / modosa Mon, 2010-09-20 09:57

Kedves Erika! Köszönöm :) Mint írtam is, az elkészítés módja nem kimondottan vajhalra lett kitalálva, biztosan finom lesz mindennel, amihez illik a citrom és a fehérbor (magyarán a halak 90 %-val). üdv, Anikó

bokine
bokine / bokine Sun, 2010-09-19 23:17

Kedves Anikó (modosa)! Gratulálok a gyönyörű ételedhez. Köszönöm ezt a halas receptet, mert mi nagy horgászok vagyunk és szeretjük a halas ételeket. Ki fogom próbálni, de valószínű nem vajhallal.
Üdv: Erika (bokine)

modosa
modosa / modosa Sun, 2010-09-19 21:25

levendula15@Köszi :) Ami a hasmenést illeti, igaz is meg nem is. A vajhal nem tudja megemészteni a természetes táplálékában megtalálható, ún. gempylotoxin nevű anyagot, ami fogyasztásakor okozhat heves hasmenést, hányást, fejfájást. Grillezéskor a zsír nagy része kisül a halból, és így nem okoz problémát, illetve nem tanácsos egyszerre több, mint 17 dkg-t fogyasztani belőle. Mi betartottuk mindkét "szabályt" és nem lett semmi bajunk, sőt, fantasztikus élményben volt részünk.
Ami a szálkákat illeti, az egyáltalán nincs benne, 100%-ig biztonságos. Remélem sikerült eloszlatnom a félelmeidet és kipróbáljátok, ez esetben csodás ízélményben lesz részetek :) üdv, Anikó

levendula15
levendula15 Sun, 2010-09-19 19:23

Nagyon ötletes és nagyon jól néz ki. Két kérdésem lenne: a neten olvastam, hogy a vajhal hasmenést okoz? igaz ez? A másik, hogy miként áll a szálkákkal? "biztonságos"?

2269
hal 50 dkg
vaj 5 dkg
fehérbor 0.5 dl
barna cukor 1 csipet
citrom 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 20 dkg
graham-liszt 5 dkg
tojás 2 db
tej 0.5 l
napraforgó olaj 0.5 dl
1 kávéskanál
vaj 1 ek
zöldbab 20 kg
bébirépa 10 dkg
vaj 2 dkg
víz 0.5 dl
mozzarella 10 dkg
főzőtejszín 2 dl
tej 2 dl
tojássárgája 1 db
szerecsendió 0.5 kk
parmezán sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint