Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Chilis-mandulás-citromos halfilé

Chilis-mandulás-citromos halfilé
Chilis-mandulás-citromos halfilé
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt otthon hal, és valami egyszerű, de annál finomabb dolgot akartam kihozni belőle, így esett a választásom a fűszeres-savanykás-csípős ízvilágra.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Párolt zöldséget csinálhatunk hozzá, de meg tudnám enni krumplipürével vagy rizzsel is. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felforrósított olajba dobjuk a chilit, az oregánót és a bazsalikomot, egy percig fonnyasztjuk. Az a jó, ha frissek a fűszerek.
  2. A halat beletesszük, ha fagyasztott, akkor megvárjuk, amíg elpárolog a kiolvadt víz.
  3. Forgatva pirítjuk a fűszeres olajban.
  4. Közben gyakran locsoljuk a citrom levével, sózzuk, borsozzuk.
  5. Ha átsült, tálra tesszük, és megszórjuk a durvára tört (én a kés lapjával törtem) mandulával. (Ez persze elhagyható)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 436
elküldve: 0
receptkönyvben: 62
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

mustakissa

Mióta szakács: 2010.11.09.
10 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

chilis sült tengeri halfilé mandulával, csípős sült tengeri hal mandulával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Freeborn
Freeborn Thu, 2014-05-22 14:22

Döbbenetes, mennyira hasonlóan főzöl mint én... egy kicsit másképp, de mégis. Ezt a halreceptet azonban én nem próbáltam még, tetszik, szerintem elkészítem a zöldspárga mellé... talán még egy kis rizs körettel, hogy valami tompítsa a fűszerek tobzódását :-)...

171
hal 50 dkg
chili 1 db
citromlé 1 citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
mandula 3 dkg