Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tonhal steak lila édeskrumplival és citromos spenótsalátával

Tonhal steak lila édeskrumplival és citromos spenótsalátával
Tonhal steak lila édeskrumplival és citromos spenótsalátával
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én ezt a fogást karácsonyra készítettem, mert nálunk hagyomány, hogy a hal valamilyen formában megjelenjen a menüben. Rendkívül egyszerű elkészíteni, és nagyon finom. 

hozzávalók / 2 adag

Tonhal steak

Burgonyapüré

Saláta

Szólj hozzá!

elkészítés

Tonhal steak

  1. Elkészítés előtt egy-két órával a halszeleteket bedörzsöljük olívaolajjal és durvára tört borssal, majd tálalás előtt felforrósított serpenyőben oldalanként 2-2 percig sütjük (így a közepe rózsaszín maradt). Ezután ízesítjük a sóval.

Burgonyapüré

  1. A lila krumplit ugyanúgy készítjük el, mint a rendes krumplipürét. Az édesburgonyát, meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben puhára főzzük, végül pürésítjük. Hogy még krémesebb legyen, én a végén rengeteg vajat és tejszínt adtam hozzá.

Saláta

  1. A spenótot megmossuk, majd olívaolaj és frissen facsart citromlé keverékével locsoljuk meg.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 1 275
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

steak tonhalból, karácsonyi hal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1154
tonhal 25 dkg
olívaolaj 4 ek
fekete bors 1 tk
1 kávéskanál
édesburgonya 1 kg
0 ízlés szerint
vaj 10 dkg
főzőtejszín 100 ml
tejföl 1 ek
spenót 50 g
citromlé 2 ek
olívaolaj 2 ek