Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vajhal sütve

Vajhal  sütve
Vajhal  sütve
61 perc / előkészület: 25 perc főzés: 6 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindezt a vajhal kedvéért készítettem. Úgy érzem (még mielőtt a kisokos kiszámolná nekem), hogy a diétámnak csak használtam evvel az ebéddel. A családom is ezen a nézeten volt, ezért őket kárpótoltam egy kis édességgel.

hozzávalók / 3 adag

A hal

Édesburgonyapüré

Köret

Salsa

Szólj hozzá!

elkészítés

A hal

  1. A halat mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy vastag falú tapadásmentes serpenyőben, egy kanál olajon felforrósítjuk a vajat, és a szeleteket mindkét oldalukon 3-3 percig sütjük (függ a vastagságtól).

Édesburgonyapüré

  1. A héjas édesburgonyát kívülről megkenjük olajjal, sózzuk, borsozzuk, és fóliába tekerve 180 fokos sütőben kb. fél óra alatt megsütjük.
  2. A megsült burgonyáról lehúzzuk a héját.
  3. Késes aprítóban a forró burgonyát két kanál vajjal pépesre pürésítjük.

Köret

  1. A cukkiniket megmossuk, szárazra töröljük végeiket levágjuk, uborkagyalun hosszába legyaluljuk.
  2. Egy kanál olívaolajat tapadásmentes serpenyőben felhevítünk, és rádobjuk a cukkini csíkokat.
  3. Sózzuk, borsozzuk, apróra vágott majorannával és mentával erős tűzön, néhány perc alatt átsütjük. Akkor jó, amikor már hajlik, de nem szakad el.

Salsa

  1. A fél mangót meghámozzuk, vékony szeletekre, majd csíkokra vágjuk, amiket aztán felkockázunk.
  2. Ugyanígy járunk el a retekkel és a paprikával is.
  3. Az uborkát hámozás nélkül aprítjuk fel.
  4. A dresszinghez kicsavarjuk egy lime levét, hozzáadjuk a pálmacukrot, a chilit, a borsot és a szójaszószt, elkeverjük, és nyakon öntjük a felaprított zöldségeket. Tálalás előtt jó egy kicsit a hűtőbe tenni.
  5. Nagyon jól harmonizál az ízekkel, ha friss koriandert is keverünk a salsahoz.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 485
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült vajhal, vajhal édesburgonya pürével, vajhal salsával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

573
vajhal 60 dkg
olívaolaj 1 ek
vaj 1 ek
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
édesburgonya 1 db
vaj 3 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 teáskanál
cukkini 2 kis db
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
menta 1 teáskanál
majoranna 1 kk
mangó 0.5 közepes db
kápia paprika 1 közepes db
kígyóuborka 0.3 közepes db
jégcsapretek 0.3 db
chiliszósz 1 ek
szójaszósz 1 ek
limelé 1 lime-ból nyert
pálmacukor 1 dkg
négyszínű bors 1 csipet