Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű sült hal

Egyszerű sült hal
Egyszerű sült hal
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család legnagyobb kedvence. Hetente egyszer biztosan eszünk halat, és ha nincs időm olajban sütögetni, akkor csak beteszem a sütőbe, és megsütöm. A másik előnye, hogy kevés olaj kell hozzá.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A már megtisztított halakat besózzuk, és állni hagyjuk minimum 40 percig. Előtte a pontyot a hátánál sűrűn bevagdossuk, az amurt pedig 3-4 helyen átvágjuk, a farka részét pedig sűrűn bevagdossuk. Mindkét halnál mindkét oldalon megcsináljuk.
  2. A halakat még meghintjük kívül és belül is a halfűszerrel. Egy tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, majd beletesszük a halakat, és rálocsoljuk az olajat.
  3. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük. Közben a levével néhányszor meglocsoljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35×40 cm
  • költség: 2800 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 89
össznézettség: 102 719
elküldve: 3
receptkönyvben: 99
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sütőben sült hal, sült ponty, sült amur

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

522
ponty 1.5 kg
amur 1.5 kg
0 ízlés szerint
hal fűszerkeverék 2 ek
napraforgó olaj 1 dl