Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőben sült pácolt tengeri halfilé

Sütőben sült pácolt tengeri halfilé
Sütőben sült pácolt tengeri halfilé
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádjuk a halat, de csakis a szálkamenteset... bevallom, inkább félkész, fagyasztott termékeket szoktam leginkább vásárolni... amikor ez készült, gondoltam egyet, elindultam halbeszerző körútra, viszont csak ilyet kaptam éppen... lesz, ami lesz alapon hazahoztam, s elkészítettem... nem bántam meg, finom lett... biztosan van ennél finomabb (mivel már étteremben ettünk), de nekünk ízlett...

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fél citrom levét kifacsarjuk, majd összekeverjük az olajjal. Sóval, borssal, fűszerkeverékkel, köménnyel fűszerezzük, belekeverjük az összezúzott fokhagymát és az őrölt paprikát.
  2. A megmosott, darabolt halszeleteket enyhén megsózzuk (vigyázni kell vele, mert a fűszerkeverékben is van só), majd megforgatjuk őket a pácban (mindegyiket, mindenhol érje), és alufóliával lefedve 2-4 órán át érleljük a hűtőben. Az sem baj, ha előző este bepácoljuk.
  3. Ezután a halszeleteket jénai tálba -melyet bekentünk a pácból vett kevés olajjal- rendezzük (lehet bármilyen hőálló tál, tepsi, amelyben kényelmesen elfér) szépen egymás mellé, ráöntjük a páclevet, fóliával letakarjuk, és 150 fokon, alsó-felső sütéssel, 30-45 percig puhára sütjük.
  4. Miután megpuhultak a halszeletek, levesszük a fóliát, és légkeveréssel még kb. 15-30 percig szép ropogósra pirítjuk, közben néhányszor meglocsolgatjuk a keletkező pecsenyelével. Közben a felesleges (halból kifőtt) lé távozik.
  5. Én hagymás, majonézes, tejfölös (ahogyan én készítem) burgonyasalátával tálaltam, de más körettel is lehet, kinek, mi tetszik hozzá.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30X20X6 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 27 799
elküldve: 2
receptkönyvben: 56
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pácolt pangasius, sütőben sült pácolt hal, cápaharcsa sütve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

521
pangasius 1 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 5 ek
őrölt fűszerkömény 0.5 teáskanál
fokhagyma 4 gerezd
fűszerpaprika 1 teáskanál
hal fűszerkeverék 1 teáskanál
citromlé 0.5 citromból nyert