r
Nosalty Logó

Sütőben sült pácolt tengeri halfilé

Walaky
Sütőben sült pácolt tengeri halfilé
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

521
Kalória
51g
Fehérje
1.7g
Szénhidrát
33.2g
Zsír
271.8g
Víz
183.3g
Koleszterin
95.6mg
Élelmi rost
204mg
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 521 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1564 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1142.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    686 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    271.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 521 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.1 g

Zsír

  • Összesen
    99.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3426.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    2058 mg
  • Nátrium
    982 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    815.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    104 micro
  • Kolin:
    654 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 1564 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 146 kcal

Elkészítés

  1. A fél citrom levét kifacsarjuk, majd összekeverjük az olajjal. Sóval, borssal, fűszerkeverékkel, köménnyel fűszerezzük, belekeverjük az összezúzott fokhagymát és az őrölt paprikát.
  2. A megmosott, darabolt halszeleteket enyhén megsózzuk (vigyázni kell vele, mert a fűszerkeverékben is van só), majd megforgatjuk őket a pácban (mindegyiket, mindenhol érje), és alufóliával lefedve 2-4 órán át érleljük a hűtőben. Az sem baj, ha előző este bepácoljuk.
  3. Ezután a halszeleteket jénai tálba -melyet bekentünk a pácból vett kevés olajjal- rendezzük (lehet bármilyen hőálló tál, tepsi, amelyben kényelmesen elfér) szépen egymás mellé, ráöntjük a páclevet, fóliával letakarjuk, és 150 fokon, alsó-felső sütéssel, 30-45 percig puhára sütjük.
  4. Miután megpuhultak a halszeletek, levesszük a fóliát, és légkeveréssel még kb. 15-30 percig szép ropogósra pirítjuk, közben néhányszor meglocsolgatjuk a keletkező pecsenyelével. Közben a felesleges (halból kifőtt) lé távozik.
  5. Én hagymás, majonézes, tejfölös (ahogyan én készítem) burgonyasalátával tálaltam, de más körettel is lehet, kinek, mi tetszik hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30X20X6

Imádjuk a halat, de csakis a szálkamenteset... bevallom, inkább félkész, fagyasztott termékeket szoktam leginkább vásárolni... amikor ez készült, gondoltam egyet, elindultam halbeszerző körútra, viszont csak ilyet kaptam éppen... lesz, ami lesz alapon hazahoztam, s elkészítettem... nem bántam meg, finom lett... biztosan van ennél finomabb (mivel már étteremben ettünk), de nekünk ízlett...

További receptek

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...