Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vadas marhaszelet zsemlegombóccal

Vadas marhaszelet zsemlegombóccal
Vadas marhaszelet zsemlegombóccal
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egész család nagy kedvence, a kis unokák is imádják, annak ellenére, hogy a sárgarépáért és a fehérrépáért senki se rajong.:-)

hozzávalók / 4 adag

Vadas mártás

Zsemlegombóc

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vadas mártás: a hús szeleteket körülbelül 1 liter vízben felrakjuk főni. 1 óra múlva hozzáadjuk a sót, a fűszereket, a megtisztított, megmosott, feldarabolt zöldségeket, addig főzzük, amíg a hús megpuhul (körülbelül még 1 óra).
  2. Kiszedjük a húst egy tányérra. A zöldséget egy tálba tesszük, és krumplinyomóval összetörjük, majd visszatesszük az alaplébe.
  3. Elkészítjük a rántást egy kis lábosban: 2 evőkanál olaj + 2 evőkanál liszt, majd felöntjük meleg vízzel, és besűrítjük vele az alapot. 2-3 evőkanálnyi meleg alaplevet elkeverünk a tejföllel, ezután az egészet beleöntjük a rántásos alapba, elkeverjük, és rövid ideig összeforraljuk. Kevés ecettel, ízlés szerint cukorral ízesítjük.
  4. Zsemlegombóc: felkockázzuk a zsemlét, és egy serpenyőben a zsiradékon megpirítjuk, majd eltesszük hűlni.
  5. Egy tálban összekeverjük a liszteket, a sót annyi vízzel, hogy nokedli sűrűségű legyen, majd belekeverjük a kihűlt zsemlekockákat.
  6. Forrásban lévő sós vízbe kanállal gombócokat szaggatunk, körülbelül 10 percig főzzük, majd leszűrjük, és a vadas marhaszeletekkel tálaljuk.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 63
össznézettség: 107 835
elküldve: 15
receptkönyvben: 425
elkészítve: 20/22
Facebookon megjelent: 1

szakács

Pannika

Mióta szakács: 2013.08.18.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vadasmarha, vadas marhahúsból, vadas zsemlegombóccal

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Wed, 2015-01-28 14:56

Valamiért nem tudom megenni a vadast , megkóstolni is nehezen, de a család többi része szereti. Miután az anyósom is kifejtette senki nem képes ilyet készíteni, nem volt választásom... kaptam szép marhahúst és bár 2 napom ráment első nap hús másnap a többi, azért elkészítettem és olyan lett amilyen a nagykönyvben megvan írva... :) Mármint a mama és fia szerint... :) Szóval köszönöm a receptet!!!

hampedit
hampedit Fri, 2014-10-10 02:18

Koszonom a vallaszt. En mustarral szoktam meg szeretjuk az izet jobban mint az ecetnek. Nekem is cukros a parom igy edesitot teszek bele egy kicsit. Eppen a kozeljovoben keszulok csinallni. Szeretem a recepteket bongeszni es a jo tanacsokat is. Tovabbi jo fozocskezest kivanok. mellesleg en is 62 eves vagyok.

Kovács Sándorné 48
Pannika / Kovács Sándorné 48 Thu, 2014-10-09 10:53

a mustár elég domináns lenne igaz a z éttermekben ezt használják én ha nem elég pikáns a tejföltől egy kis ecettel szoktam savanykásabbá tenni s izlés dolga ha még valaki egy kis cukrot is rak bele . mivel én inzulinos cukorbeteg vagyok egy kicsit mindig át kell formálnom a receptjeimet liszt cukor stb. variálásával. sokan nézték már meg ezt a receptemet s gondolom ők is játszottak már a hozzávalók adagolásával . én is szoktam egy egy olvasott receptel variálni s számomra mindig egy kis kihívás az ilyen pedig már 66 éves vagyok.

hampedit
hampedit Fri, 2014-10-10 03:06

Koszonom a vallaszt. Mi a mustart jobban kedveljuk mint az ecetet. A cukorhelyett meg edesitot teszek egy kicsit a parom miatt. En is 62 eves vagyok szeretem a recepteket bongeszni es en is varialni. Vovabbi jo fozocskezest kivanok.

747
marhalapocka 80 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
fekete bors 10 szem
babérlevél 2 db
0 ízlés szerint
sárgarépa 2 nagy db
fehérrépa 1 közepes db
zeller 0.5 kis db
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 2 csapott ek
tejföl 175 g
víz 1 l
ecet 1 teáskanál
cukor 1 csipet
zsemle 1.5 db
napraforgó olaj 5 ek
tönkölybúza liszt 8 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 8 dkg
víz 1 dl
0 ízlés szerint