Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű húsleves Rezutól

Egyszerű húsleves Rezutól
Egyszerű húsleves Rezutól
110 perc / előkészület: 10 perc főzés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukámtól lestem el ezt a receptet, és rájöttem, hogy sokkal egyszerűbb, mint amilyennek gondoltam, ráadásul sokféleképpen variálható. Nálunk hetente egyszer az asztalra kerül.:)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Csigatésztával vagy cérnametélttel tálaljuk, és ízesíthetjük csípős paprikakrémmel is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsokat megtisztítjuk, majd egy nagyobb lábas vízben feltesszük főni őket lassú tűzön (ha csirkemájat is szeretnénk a levesbe tenni, azt ráérünk a leves elkészülése előtt negyed órával beletenni).
  2. Ha már gyöngyözik a levesünk, beledobjuk a megpucolt zöldségeket, egészben a zellert és a vöröshagymát, a két leveskockát, teatojásban az egész borsot, a sót, majd lefedjük.
  3. Időnként ránézünk, és a felszínen keletkezett habot egy kanál segítségével eltávolítjuk.
  4. A leves akkor van kész, ha puhák a zöldségek. Elzárjuk, és csigatésztával vagy cérnametélttel tálaljuk. 
  5. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 31
össznézettség: 74 904
elküldve: 0
receptkönyvben: 95
elkészítve: 18/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Rezu

Mióta szakács: 2011.09.10.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csirkeaprólék-leves, csirkehúsleves, húsleves csirke aprólékkal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Thu, 2014-09-25 15:07

Ennek a levesnek az illata és az íze is isteni!

rezu
Rezu / rezu Thu, 2014-09-25 16:16

Köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy bevált a recept :)

beaata
beaata Sun, 2014-08-24 16:27

Megcsináltunk ezt a receptet, csirkeláb, máj és nyak helyett csirkemellel + egy kis kelkáposztával, de nekünk sok lett benne a víz, kicsit ízetlen lett a leves. Lehet elég lenne bele 3.5 vagy 3 liter víz is :)

Köszi a receptet, finom volt! :)

rezu
Rezu / rezu Thu, 2014-09-25 16:17

Köszönöm az észrevételt, mindenesetre a hozzávalóknál módosítottam a víz mennyiségét. Örülök, hogy ennek ellenére ízlett :)

279
csirkeszárny 3 db
csirkefarhát 1 db
csirkenyak 1 db
csirkeláb 1 db
csirkemáj 1 db
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
zeller 1 közepes db
leveskocka 2 db
vöröshagyma 1 közepes db
1 tk
fekete bors 6 szem
víz 3.5 l