Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tormamártás

Tormamártás
Tormamártás
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk és a lisztet megfuttatjuk rajta. (Vigyázzunk, hogy ne piroljon meg!)
  2. Beleöntjük a tejszínt (vagy tejet) és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.
  3. Beletesszük a tormát, sózzuk, cukrozzuk.
  4. Frissen facsart citromlével ízesítjük.

  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 65 931
elküldve: 11
receptkönyvben: 300
elkészítve: 12/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes

egyéb elnevezések

tormaszósz

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gregor
Greg / Gregor Mon, 2019-04-15 22:32

Nagy tájékozatlanságra vall, ha vannak akik nem tudják megkülönböztetni a vajat és a margarint. A legnagyobb különbség az, hogy a margarin növényi zsírból a vaj pedig tejből készül. Az élettani hatásukat már nem is merem említeni.

Meli717
Elaichi / Meli717 Mon, 2015-10-19 18:03

Grissini-szerű sajtos rudacskákat eszegettem uzsonnaképp és hát elég szárazak voltak magukban, ezért gondoltam keresek hozzájuk valami jó kis mártogatóst...ezt a receptet szuperkönnyű és gyors volt elkészíteni és nagyon finom...:) Köszönöm az ötletet! :)

Neeroofo
Nérofó / Neeroofo Tue, 2011-04-12 14:38

Kedves Kiki!
Szerinted az üveges tormát lehet helyettesíteni a frissen reszelt tormával? Vagy nagyon más az állaga?
Köszi,
N

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Tue, 2011-04-12 14:46

Szia! Nem igen helyettesíthető, mivel az ecetessége és az állaga is kell a mártáshoz. Üdv kiki

pannus100
pannus100 Sun, 2010-07-04 11:10

Köszönöm az Isteni receptet! Én Bacon-ba göngyölt májhoz táláltam, de legközelebb sült oldalashoz fogom
Üdv
Panni

mirza
mirza Tue, 2010-03-30 17:45

Krumplipüré...? (melyik kategória? Gondolom ezek szerint nálad a teavajas! ) Bár Édesanyám mindig margarinnal készítette...)
Amúgy köszönöm a gyors választ! Üdvözöl: Mirza

mirza
mirza Mon, 2010-03-29 16:10

Kedves Kiki!
Ne haragudj a bugyuta kérdésért, de amikor bárhol meglátom az összetevők között a "vajat" és mindig feljajdulok és nem igazán tudom, hogy mire gondol a receptgazda... milyen "vajra"... (!???)
Elárulnád a Te tapasztalataidat / szokásaidat e téren (konkrét márkanevekkel együtt), hogy enyhíts a tanácstalanságomon e tárgyban? (Alapvetően a receptekben szereplő "vaj" nekem sütőmargarint jelent -- de gondolom ez nem mindenhol válik be... (hol biztosan nem...(?)
-- szóval teavaj?, márkázott vaj?, Flóra margarin?, egyéb "vaj"??, milyen VAJ ??? vagy mégis jó a sima pl. LIGA vagy RÁMA sütőmargarin???? áááááááááááá...
Üdv.: Mirza

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Mon, 2010-03-29 18:05

SZia!
Én sütikbe használom a Ráma sütőmargarint. Ha ételeknél vaj szerepel, akkor azt sima egyszerű teavajjal készítem. (nem jó hozzá a margarin, egész más íze lesz tőle)
Üdv kiki

593
vaj 10 dkg
finomliszt 2 evőkanál
habtejszín 5 dl
0 ízlés szerint
torma 10 dkg
cukor 0.5 teáskanál
citromlé 1 ek