r
Nosalty Logó

Húsleves (Orja leves)

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Muci
Húsleves (Orja leves)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 158 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 945 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 21 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    723 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    466 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    617 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2988 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 158 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4337.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    767 mg
  • Nátrium
    2795 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    3701.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1803 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    604 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17929 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    801 micro
Összesen 945 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    94.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    161 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 21 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsos csontot hideg vízben (kb. 3 liter) feltesszük főni. Amikor összegyűlik a tetején a hab, azt leszedjük, és a levest befűszerezzük (só, bors, szerecsendió, vegeta). Egy órán át lassú tűzön (épp csak gyöngyözzön) főzzük.
  2. Beletesszük a megtisztított zöldségeket és lassú tűzön további egy-másfél órát főzzük. (A zöldségféléket egészben tesszük a levesbe és csak tálaláskor szeleteljük fel vékony hasábokra, amit külön tálon kínálunk a húsos karajcsonttal.)
  3. A levestésztát külön vízben főzzük meg és csak tálalás előtt tesszük az előzőleg leszűrt levesbe.
  • Elkészítettem: 370 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 141
  • Össznézettség: 119086
  • Feltöltés dátuma: 2008. június 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Klasszikus vasárnapi leves, gyakran készül a konyhámban.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szerintem,1 jó leveshez,minimum, 3-4 óra kell, akkor lesz az igazi, és csak gyöngyöznie szabad. Egy tapasztalt, süt?-füz?.

Törölt felhasználó

Fhuj! ilyen rossz receptet még nem láttam! VEGETÁT HÚSLEVESBE???!!! én abba nem tennék vegetát.

Törölt felhasználó

Tanulj meg f?zni, az után kritizálj!!!!!!!!!!!!!!!!

Törölt felhasználó

Hát akkor ne tegyél!Semmi sem kötelez?!És senki nem kérdezte a véleményedet!

Tarackos

A Te véleményedet sem kérdezte senki kedves barátom és mégis hozzászóltál,ráadásul látszik a hozzá nemértésed.

Törölt felhasználó

Amúgy szakács a szakmám,bocs.Mihez nem értek?Azért,mert használok ételízesít?t?Menj már!Te biztos egy mesterséf vagy ugye?

Kephera

Nincs ebben semmi hiba, valaki használ vegetát, valaki kifejezetten irtózik t?le, ha nem szereted, ne tedd bele, de ezért senkit sem kell ilyen bántóan leszólni. Egyébként ha már "m?anyag", akkor én inkább Delikát8 párti vagyok. A f?zési id? pedig teljesen megáll, két-két és fél óra teljesen elég egy orjalevesnek.

Törölt felhasználó

Kedves Kephera! Nem csináltam meg a levest, de hozzá szeretnék szolni: Én nem tartom rosznak a receptet mind ahogy ezt a Master Chef irta, ez egy csontleves, igy hát hamar elkészül. A Vegetára vagy Delikát8-ra csak anyit mondanák, hogy nem kell senkit igy megszolni/leszolni, föleg nem ahogy Master Chef tette! 2tk van szó, az semmi egy levesbe! Én a nagymamámtól tanultam meg fözni és szinte minden ételbe tesz Vegetát, csak egy kicsit, ugy sem az adja meg az izt. Legyen az fözelek, sülthus, stb... Amugy kép alapján nayon szép a leves, szép tiszta és a szinte is tetszik!! Szandra

Törölt felhasználó

"szinte minden ételbe tesz Vegetát, csak egy kicsit, ugy sem az adja meg az izt. " - De sajnos megadja, és éppen az a baj. Szerintem semmilyen ételbe nem valók a m?f?szerek. Minden ételnek közönséges 'egyenízt' adnak, és elvész az étel saját íze. Minek kínlódni több órát egy étellel, ha a végén az egészet elrontjuk egy mindent elnyomó aromával?

Törölt felhasználó

Ez mekkora marhaság!!!!Ehhez már nincs is több hozzáf?zni valóm!

Tarackos

Hát kedves barátom jobban is tennéd,ha nem szólnál hozzá.Annyi marhaságot írtál eddig.

Törölt felhasználó

Szerintem meg nem én írtam a marhaságot.Te fikázod itt a receptet.Itt nem azt kéne.Dicsérd,f?zd meg,és alakítsd át,ha valamit nem tennél bele.De ne fikázd!

Törölt felhasználó

15 éve f?zöm, talán nem sok, de szerintem ez egy jó recept, és semmi gondom a Vegetával se. Én kicsi gyömbért is szoktam bele tenni. A fenti kommentek miatt szóltam hozzá, ezért azt is hozzáf?zném, hogy a modortalan embereket nem csak a fakanál nem kedveli. Minden jót Muci!

Törölt felhasználó

De gáz...vki jó szándékúan felteszi a receptet, hátha másnak is jól jön...és jön vki über jó szakács és megszólja. Nyilván ha vki mesterszakács az nem itt keres receptet...sztem! Nincs annál bunkóbb dolog mint más f?ztjét/receptjét becsmérelni. Ahány ház annyi szokás. Sztem jó recept. Köszönöm!

Törölt felhasználó

Hát ahogy rákerestem a receptre egyb?l az a ronda beszólás mutatkozott, és felvagyok háborodva, hogylehet valaki ennyire gyerekes, miért kell leszólni a másik munkáját amit jószív?en feltesz az oldalra..! Semmi baj nincs a vegetával. Csak ésszel kell vele bánni. Kedves beszóló, kíváncsi vagyok rá hogy neked hogy esne ha a te recepted szólná le valaki így, és kívánom is hogy ez meglegyen!

Alexandra

Én is és a nagymamám is szokott minden levesbe s?t sülthúshoz tenni vegetát!! És semmi baja sincs semminek!! Szerintem finom és ha nem tetszik a recept akkor nem kell megnézni kedves beszóló!! Mi is így csináljuk ezt a finom levest!!! Ez az egyik kedvenc levesem!!

Törölt felhasználó

Nincs akkora probléma, mint amennyire az "önjelölt mester" Master Chef 14 felfújta. Szuper a recept, a vegeta meg dob egy kicsit rajta, kiemeli az ízét. Nyugodtan lehet használni a vegetát, mint bármely más hasonló szárított f?szert (zöldséget), csak persze ésszel. Ez a beszólás legfeljebb csak azt bizonyítja, Master Chef 14 mekkora oltári nagy seggfej.

Katalin

Bízom benne, hogy amióta ez a szép kis párbeszéd elhangzott, már kivilágosodott mindenkinek, hogy mennyire sok káros adalék van ezekben az ételízesít?kben! Seggfejnek egyáltalán nem nevezném a vita kirobbantóját,, mivel sokkal tájékozottabb volt itt mindenkinél már 2 évvel ezel?tt is! És mostanában már a közmédia is foglalkozik hasonló dolgokkal. Nem az ízek itt a fontosak, hanem az egészség, amib?l mindenkinek csak 1 van!!!!! Arra kell vigyázni! Az étolaj , mivel hidrogénezéssel állítják el?, és tulajdonképpen az ?rkutatás melléktermékeként került forgalomba mert sok volt bel?le, eltömíti az ereket, ezáltal kialakult a mai kor népbetegsége, a szív-és keringési betegségek! És koleszterinr?l még szó sem volt! Mert ez nem az! Aztán a margarin! Még a hangya is nagy ívben elkerüli, mert nincs benne semmi tápláló.......és még sorolhatnám, de nem teszem! Mindenkinek szíve joga, hogy vigyáz magára és a családjára! Ha pár évvel ezel?tt én is többet tudtam volna ezekr?l a dolgokról, az ANYUKÁM még most is élne!!!!!!!!!!

vmzsuzsa

Szia! Most olvastam véletlenül a hozzászólásodat. Remélem az azóta eltelt 2 év alatt utána néztél, hogy mit hívnak étolajnak, mert akkor még fogalmad sem volt róla. Az étolajat olajat tartalmazó magokból (olajbogyó, napraforgó, repce, szója és még sorolhatnám napestig) préseléssel állítják el?. Az ?rkutatáshoz semmi köze, de ha én lemaradtam volna valamir?l, kérlek írd meg. Egyébként kifejezetten egészséges élelmiszer. Gondolom a neten még sok mindent megtudhatsz az étolajokról. Jó olvasást kívánok. Zsuzsa.

Törölt felhasználó

A húsleves kocka is ugyanaz, én azt használok... Nekem a vegetának is meg a delikátnak is van egy rossz mellék íze amit rögtön kiszúrok...Szeretném látni hogy a mester séfünk hogy f?zné meg különb módon ezt a levest. A f?zési id? jó, nekem is a csont leves kb. 2-2 és fél órát f?...

Éva-Anyóca

Kedves Muci! Ma a te húsleves változatodra vágytam, ?t készítettem el, és nagyon ízlett, az egész családnak:-)) Köszönöm. Szép nyarat kívánok, sok pihenéssel, ha lehet! Éva-Anyóca

Muci

Kedves Éva-Anyóca ! Örülök, hogy meg vagy elégedve és ízlett az egész családnak. Köszönöm a visszajelzést és a jó kivánságokat, Neked is hasonlókat kívánok. Üdv.: Muci

libikoka

Azert szeretem ezt az oldalt, mert a sok szuper recept mellett olyan kedves, segitokesz hozzaszolasok vannak. Azt hiszem a magamfajta kulfoldon elo magyarok kulonosen erzekenyek arra a bizonyos masokat durvan kritizalo stilusra, leszolasra, ami itt fönt elhangzott. (sajnos en nagyon sokszor talalkozom vele, amikor otthon vagyok, ugy hogy pl masoknak fel sem tunik korulottem) A Vegetaval kapcsolatban: talaltam 2 eve nyaron Horvatorszagban egy un. natur Vegetat, nem tudom abban mennyi muanyag van, mert sajnos nincs most nalam itthon, hogy megnezzem, de mar hasznaltam, es nekem termeszetesebbnek tunt, nem olyan sos, es nincs az az eros sarga színe. Szerintem, amikor egy anyanak minden nap friss meleg etelt kell varazsolnia az ebedloasztalra jol jonnek az ilyen kis segitok, mint pl. ez a natur vegeta, vagy egy bio leveskocka. (bocsanat, hogy ekezet nelkul irok, de olyan nehezen talalom a kulfoldi billentyuzeten a magyar ekezetes betuket) üdv es jo fozocskezest: libikoka

Tarackos

Aki egy jó húslevesbe vegetát,netán leveskockát tesz,az képes a halászlébe halászlékockát,esetleg fagyasztott s?rítményt tenni és nagy valószín?séggel olajjal f?zi a pörköltet.Azoknak van igazuk akik azt állítják,hogy alapvet?en megváltoztatja az étel ízét.A legkisebb mennyiséget is azonnal érezni lehet és sajnos egy jellegzetes rossz ízt ad minden ételnek.Ha megfelel? mennyiség? és min?ség? alapanyaggal dolgozunk semmi szükség ezekre a "m?anyag"izpótlókra.Gondoljunk csak arra,hogy a régi nagy öregek nem ismerték ezeket a termékeket és mégis utánozhatatlanul jókat tudtak alkotni.50 éve f?zök rendszeresen.Piacra járok vásárolni,személyesen ismerem az eladókat és tudom mit hol kell vennem,hol a legfrissebb a tojás legszebb a zöldség.Évek óta egy henteshez járok.Így már sokkal könnyebb jót f?zni.Csak ajánlani tudom mindenkinek aki megteheti,hogy így készüljön a napi f?zéshez.

Törölt felhasználó

Mi is a baj az olajjal a pörköltben?Nem mindenki ehet zsírt,mert esetleg magas a koleszterin szintje.És mi a baj azzal,ha ad az ételnek egy finom ízt a delikát?És nem igaz,hogy jellegzetes rossz ízt!Szinte mindenbe teszek,és senki nem mondta még,hogy szar az íze a kajának,és el is fogyott,és jó íz?en fogyasztották.Sajnos a megfelel? min?ség? alapanyagot lehetetlen a legtöbb helyen beszerezni.Nálunk még a piacon se a saját termel?i árut adják,hanem azt,amit a zöldségesben.És nem a szépségével van a baj,hanem az ízével,és a tápanyagtartalmával.Ez van.Az én nagymamám is használt delikátot,és utánozhatatlanul finom volt,amit f?zött.Ezek a felesleges stresszelések csak.Minden m?.Ilyen világ van.Csak azt tudom ismételni,hogy ha nem akar valaki ételízesít?t használni,akkor ne tegye.De ne szólja le azt,aki használ.És senki mást sem kell leszólni.

Tarackos

Hát kedves barátom,ha Te nem érzed a különbséget egy olajjal f?zött pörkölt vagy egy zsírral f?zött között,netán szerinted a delikát vagy a vegeta amik tele vannak kemikáliákkal és m?anyag ízt kölcsönöznek minden ételnek,akkor ott az ízérzékeddel lehet baj.Akinek pedig magas a koleszterin szintje az ne egyen se zsírral se olajjal f?zött pörköltet.

Törölt felhasználó

Hát kedves barátom,akkor a te álláspontod szerint nagyon sok ember ízvilágával baj van.A koleszterinszintr?l meg olvassál egy kicsit,mert hülyeséget írtál.Aztán részemr?l ennyi.Mindenkinek van véleménye,kinek jó,kinek rossz.Szerencsére nem vagyunk egyformák.

Tarackos

Valóban sok embernek baj van az ízvilágával.Mir?l is írtam hülyeséget?A koleszterinr?l?Talán a sertéshúsban nincs koleszterin?Nos akinek magas a koleszterin szintje az ne egyen pörköltet se olajjal se zsírral.Ebb?l következtethetsz kedves barátom,hogy ki írt hülyeségeket.

Törölt felhasználó

Hát kedves barátom,a pörkölt számomra nem jelent egyet a sertéshússal!Képzeld,lehet csirkéb?l is készíteni!Új dolgot tudtál meg?Azta!Képzeld,nem kell lemondani a magas koleszterint szinttel a pörköltr?l.Még jó,hogy nem vagy orvos,mert sok ember szart se ehetne a tanácsodra!Te nagyon okos.

Tarackos

Jó étvágyat kívánok neked az olajos,vegetás csirkepörköltödhöz!(Piros Aranyat ne felejtsd el!)

ZsuzsikaDrága

nagyon izgulok, holnapra ezt tervezem a családnak ::::))) vajon kuktában is lehet készíteni?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek