Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tüzes csirkeleves

Tüzes csirkeleves
Tüzes csirkeleves
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 Nyáron, szabadtéren bográcsban elkészíthető.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A konyhakész csirkét és a marhacsontot megmossuk, majd a marhacsontot a bogrács aljára, a csirkét pedig fölé helyezzük. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt leveszöldséget és felöntjük kb. 4 liter vízzel.
  2. Babérlevéllel, a szemes borssal, sóval ízesítjük, majd kis lángon kb. egy és fél órát főzzük.
  3. A karalábét, a póréhagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, feldaraboljuk.
  4. A megfőtt csirkét kivesszük a levesből, bőrét lenyúzzuk, húsát kicsontozzuk, majd kisebb darabokra vágjuk.
  5. A levest leszűrjük, felöntjük a paradicsomlével, hozzáadjuk a nyers zöldségeket, a cseresznyepaprikát és még további 20 percig főzzük.
  6. Beletesszük a feldarabolt paradicsomot, a lecsöpögtetett kukoricát és a csirkehúst, majd összemelegítjük. Ízlés szerint sózzuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 029
elküldve: 4
receptkönyvben: 343
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 10 főre

receptkategóriák

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-02-20 20:06

Üdv
Szuper a recept , és nagyon igényesek, étvágygerjesztők a képe :)
Gyakrabban fogom az oldalt felkeresni.
Köszönöm !
Suhi

315
csirke 1.5 kg
marhacsont 50 dkg
sárgarépa 50 dkg
karalábé 50 dkg
póréhagyma 40 dkg
paradicsom 50 dkg
paradicsom ivólé 2 dl
csemegekukorica 40 dkg
fehérrépa 2 db
babérlevél 1 db
cseresznyepaprika 1 db
bors 1 teáskanál
0 ízlés szerint