r
Nosalty Logó

Tyúkhúsleves 3. -daragaluskával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Dorka
Tyúkhúsleves 3. -daragaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A daragaluskához

Összesen 695 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A daragaluskához

Összesen 4176 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A daragaluskához

Összesen 51 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    861.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1103.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    479 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    1650 micro
  • β-karotin
    3940 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 695 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209.3 g

Zsír

  • Összesen
    238 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1074 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5166.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    748 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    541 mg
  • Foszfor
    2362 mg
  • Nátrium
    1308 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    294.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    6620.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2875 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    246 mg
  • D vitamin:
    264 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    538 micro
  • Kolin:
    924 mg
  • Retinol - A vitamin:
    493 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    23640 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1245 micro
Összesen 4176 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    62.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    119 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 51 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A daragaluskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A tyúkot tetszés szerinti darabokra felvágjuk, átmossuk, a zöldségeket megpucoljuk, majd a tyúkkal együtt hideg vízben feltesszük főni (a fazék kb. 5 l-es).
  2. Ha felforrt, leszedjük a habot a tetejéről, és ezután tesszük bele a fűszereket. Majd így főzzük, amíg a zöldségek és a tyúk meg nem fő.
  3. Mikor a leves elkészült, a zöldségeket és a tyúkot kiszedjük egy tálba, a levet átszűrjük. Az átszűrt levest visszatesszük a gázra, majd ha már elég forró, beleszaggatjuk a daragaluskát.
  4. Daragaluska elkészítése:
  5. A nyersanyagokat pontosan kimérjük. A hideg zsírt keverőtálban fakanállal jól elkeverjük, majd hozzáadjuk az egész tojásokat is. Jól kikeverjük.
  6. Megsózzuk, majd hozzáadjuk a búzadarát is. Az egészet jól összekeverjük, és fél órát pihentetjük.
  7. Galuskaszaggatóval a forró levesbe szaggatjuk , és készre főzzük.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 17582
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 11.

Ajánló

A búzadarát készíthetjük úgy is, hogy frissen aprított petrezselymet adunk hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A levest tetszés szerint bármilyen húsból készíthetjük. Ki, hogy szereti.

Hozzávalók

A leveshez

A daragaluskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...