Nosalty Logó

Erdélyi leves darált marhahússal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Erdélyi leves darált marhahússal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 744 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2233 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 52 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1397.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    706 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    648.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    439 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    239 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    460 micro
  • Kolin:
    316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1766 micro
  • β-karotin
    4386 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1070 micro
Összesen 744 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    147.6 g

Zsír

  • Összesen
    53.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4193.2 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    518 mg
  • Foszfor
    2118 mg
  • Nátrium
    736 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    300.9 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    1945.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1316 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    718 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    264 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1379 micro
  • Kolin:
    947 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5299 micro
  • β-karotin
    13157 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3209 micro
Összesen 2233 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    124 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 52 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk. A sárgarépát, fehérrépát, burgonyát felkockázzuk. Lestyánt, petrezselyemzöldet apróra vágjuk.
  2. A marhahúst 3-4 ek olajon fehéredésig dinszteljük.
  3. Hozzáadjuk a sárgarépát, a fehérrépát és a burgonyát. Meghintjük a lestyánnal, petrezselyemzölddel. Tovább dinszteljük, majd felengedjük vízzel. (2,5-3 l)
  4. Ha fölforrt, a habját folyamatosan leszedegetjük.
  5. Beletesszük a vöröshagymát, fokhagymát, zölpaprikát. Só, bors, ételízesítő, majd ezeket követi puhulási sorrendben: karfiol és a zöldborsó.
  6. Szépen, lassan addig főzzük, amíg a marhahús igényli.
  7. Nekem két-két és fél óra kellett. (hústól függ)
  8. Levestésztát főzünk bele, tálaljuk.
  • Elkészítettem: 400 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 12555
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 13.

Ajánló

Ha elhagyjátok a borsot, a karfiolt, a zöldborsót, az, aki Ulcus III.  vagy  Májkímélő diétán van, ők is fogyaszthatják, amennyiben a  leves tetejét  zsírtalanítják. Finom, laktató leves, elég  egy aranygaluska  vagy egy piskótatekercs utána, és kész a finom ebéd. Amennyiben a piskótatakercset  vanília pudinggal kenitek meg, az Ulcus III. diétások, ha barackízzel, a  Májkímélők is megehetik.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Olaszné Anci 191 recept

Amíg aktívan dolgoztam, diétásan készítettük ezt a levest. Azt hiszem, nem kell mondjam, hogy a marhahúsból főzött levesnek, milyen Isteni finom íze van, egyébként is. Pláne, ha még egy kis marhacsontot is tudtok bele főzni.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Kedves olaszneanci! CSODÁS!! Elmentve, annyira guszta, hogy elkészítem:-)) Nagy gond, ha mondjuk sertés, vagy pulykahús?? Köszi, és szép hétvégét! Éva-Anyóca

Hagymafaló

Imádom ezt a levest, édesapám gyakran készítette gyerekkoromban, de mindig sertésb?l, mert a marha nagyon drága. :) Nagyon finom úgy is!

Olaszné Anci

Kedves Éva-Anyóca ! Évikém abból is megf?zheted, teljesen más íz? lesz. Csak a marhahústól lesz különlegesen, egyedien finom ! Próbáld ki mindháromból egymás után, hosszú távon meglesz a levesed, majd mond el a véleményed, kíváncsi leszek ! Puszi, szép napot ! Anci

Törölt felhasználó

Kedves Anci ! Most találtam rá a receptedre, bizony nagyon megkívántam. jól látom a darálthús is ilyen sokáig f??! Olyan lassú t?zön f?zöd , mint pl. a húslevest? Köszi Bertalucia

Olaszné Anci

Kedves Bertalucia ! Azért f? ilyen sokáig, mert marha darált és igen, mert lassú t?zön f?, mint a húslevesek általában, viszont finom.Boldog, békés ünnepeket kívánok szeretettel! Anci

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A túl sok só az immunrendszeredet is hazavághatja

Sokszor írtunk már róla, hogy a túl sok só káros a szervezetre, valószínűleg ezt mindenki már magától is tudja. Azt viszont kevésbé, hogy világjárvány idején is érdemes különösen figyelni a sófogyasztás mérséklésére, mivel túl sok ebből az ízesítőből akár az immunrendszert is károsíthatja.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek