Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdélyi leves darált marhahússal

Erdélyi leves darált marhahússal
Erdélyi leves darált marhahússal
160 perc / előkészület: 10 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amíg aktívan dolgoztam, diétásan készítettük ezt a levest. Azt hiszem, nem kell mondjam, hogy a marhahúsból főzött levesnek,
milyen Isteni finom íze van, egyébként is. Pláne, ha még egy kis marhacsontot is tudtok bele főzni.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Ha elhagyjátok a borsot, a karfiolt, a zöldborsót, az, aki Ulcus III.  vagy  Májkímélő diétán van, ők is fogyaszthatják, amennyiben a  leves tetejét  zsírtalanítják. Finom, laktató leves, elég  egy aranygaluska  vagy egy piskótatekercs utána, és kész a finom ebéd.
Amennyiben a piskótatakercset  vanília pudinggal kenitek meg, az Ulcus III. diétások, ha barackízzel, a  Májkímélők is megehetik.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A  zöldségeket megtisztítjuk. A  sárgarépát, fehérrépát, burgonyát  felkockázzuk. Lestyánt, petrezselyemzöldet apróra vágjuk.
  2. A marhahúst 3-4 ek olajon  fehéredésig dinszteljük.
  3. Hozzáadjuk a sárgarépát, a fehérrépát és a burgonyát. Meghintjük a lestyánnal, petrezselyemzölddel. Tovább dinszteljük,  majd felengedjük vízzel. (2,5-3 l)
  4. Ha fölforrt, a  habját folyamatosan leszedegetjük.
  5. Beletesszük a vöröshagymát, fokhagymát, zölpaprikát. Só, bors, ételízesítő, majd ezeket követi puhulási sorrendben: karfiol és a zöldborsó.
  6. Szépen, lassan addig főzzük, amíg a marhahús igényli.
  7. Nekem két-két és fél óra kellett. (hústól függ)
  8. Levestésztát főzünk bele, tálaljuk.

  • elkészítettem: 400 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 587
elküldve: 0
receptkönyvben: 225
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett

egyéb elnevezések

darált marhahúsos-zöldséges leves, erdélyi marhaleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bertalucia
Bertalucia Sat, 2012-12-08 16:49

Kedves Anci !
Most találtam rá a receptedre, bizony nagyon megkívántam.
jól látom a darálthús is ilyen sokáig fő?!
Olyan lassú tűzön főzöd , mint pl. a húslevest?

Köszi Bertalucia

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2012-12-08 19:05

Kedves Bertalucia !
Azért fő ilyen sokáig, mert marha darált és igen, mert lassú tűzön fő, mint a húslevesek
általában, viszont finom.Boldog, békés ünnepeket kívánok szeretettel! Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2011-05-15 08:26

Kedves Éva-Anyóca !
Évikém abból is megfőzheted, teljesen más ízű lesz.
Csak a marhahústól lesz különlegesen, egyedien finom !
Próbáld ki mindháromból egymás után, hosszú távon meglesz a levesed,
majd mond el a véleményed, kíváncsi leszek !
Puszi, szép napot ! Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-05-13 18:05

Kedves olaszneanci!

CSODÁS!!
Elmentve, annyira guszta, hogy elkészítem:-))
Nagy gond, ha mondjuk sertés, vagy pulykahús??
Köszi, és szép hétvégét!
Éva-Anyóca

viola01
Hagymafaló / viola01 Sun, 2016-01-24 20:39

Imádom ezt a levest, édesapám gyakran készítette gyerekkoromban, de mindig sertésből, mert a marha nagyon drága. :) Nagyon finom úgy is!

744
darált marhahús 40 dkg
sárgarépa 1 nagy db
fehérrépa 1 nagy db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
burgonya 2 db
karfiol 4 db
zöldpaprika 1 közepes db
zöldborsó 10 dkg
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
lestyán 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
fekete bors 4 szem
napraforgó olaj 3 ek
tészta 20 dkg