Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbásszal töltött szűz bacon köntösben

Kolbásszal töltött szűz bacon köntösben
Kolbásszal töltött szűz bacon köntösben
150 perc / előkészület: 20 perc sütés: 130 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már nem tudtam mit kitalálni, ami nem unalmas, nem hétköznapi, de hús, többféle körettel ehető és mindenki megeszi. Hidegen-melegen is finom. A férjem sült krumplival, én salátával vagy krumplipürével szeretem.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Burgonyapüréhez, sült burgonyához, salátákhoz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, majd egy éles késsel lyukat vágunk bele, amin a kolbászt be tudjuk húzni. A kolbászt, ha túl vastag, hosszában kettévágjuk és a húsba töltjük (ha fagyos a kolbász könnyebb, mert akkor nem hajlik el, nem törik).
  2. A húst sóval, borssal, sülthús fűszerrel bedörzsöljük.
  3. A bacont egy fólián egymás mellé fektetjük, hogy picit érjenek egymásra, majd a töltött húst erre rátéve feltekerjük, hogy a baconköntös rákerüljön (a fólia nem kell!!!). Ha kevesebb bacon van, akkor úgy hajtogatjuk a húsra, hogy nagyjából befedje és a végek alulra kerüljenek.
  4. Tepsibe tesszük. 1-2 dl vizet és kicsi zsírt/olajat teszünk alá.
  5. A tepsit fóliával betakarjuk, mehet a sütőbe kb. 1,5-2 órára. Ezután a fóliát levesszük, és a húst néha megforgatva, meglocsolgatva pirosra sütjük.
  6. Burgonyapürével tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 663
elküldve: 4
receptkönyvben: 59
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

mecsika

Mióta szakács: 2012.02.07.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kolbásszal töltött szűzpecsenye, szűzpecsenye baconba tekerve, baconös töltött sertés szűzpecsenye

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jucus60
jucus60 Fri, 2012-12-07 18:31

Ma elkészítettem és nagyon finom volt. Köszönöm a receptet.
Üdv: Jucus

870
sertésszűz 500 g
kolbász 15 dkg
bacon 300 g
1 ek
bors 0.5 kávéskanál
fűszersó 1 teáskanál
víz 1 dl
sertészsír 1 ek